Inschuiven voetgangerstunnel bij station Coevorden

wilhelminasingel

In opdracht van ProRail en de gemeente Coevorden werkt aannemer Heijmans in Coevorden aan de voetgangerstunnel bij het station van Coevorden. Deze tunnel verbindt straks het centrum van Coevorden met de Holwert. Het gedeelte van de tunnel dat straks onder het spoor komt, is in de afgelopen periode naast het spoor voorgebouwd. De betonnen bak van ruim 800.000 kilo schuift in het Paasweekend naar zijn definitieve plek onder het spoor.

 

Spoor weg

Voor het zover is, worden eerst de spoorstaven, ballast (spoorgrind) en de dwarsliggers (bielzen) verwijderd. Ook moet ongeveer 2500 kubieke meter grond ontgraven worden. Volgens de planning kan het schuiven dan in het begin van de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 april plaatsvinden. De verwachtte begintijd is 23.30.  

Over twee schuifbanen legt de betonnen kolos met een verwachtte snelheid van 10 meter per uur het traject van 30 meter af. Zodra de tunnel op zijn plek ligt, wordt er weer grond aangevoerd en verdicht. Daarna wordt het spoor teruggebouwd en kunnen dinsdagmorgen 23 april de eerste treinen weer rijden.

 

Kijklocatie en webcam

Voor geïnteresseerden is een kijkplek ingericht direct naast het voormalige Van Gend en Loosgebouw (Bakkerscafé). Vanaf deze plek zijn de werkzaamheden het beste te volgen. Ook zijn de werkzaamheden vanaf de eigen bank thuis te volgen, de link van de webcam is te vinden op www.prorail.nl/coevorden.

 

Gevolgen voor het treinverkeer

Vanwege de werkzaamheden rijden er zaterdag 20 tot en met maandag 22 april bussen in plaats van treinen tussen Emmen en Mariënberg. Actuele informatie voor reizigers is te vinden op www.vechtdallijnen.nl.