Jongeren hebben steeds vaker schulden, gemeente zet TikTok in

Jongen fietst voor de camera tijdens de opnames voor de campagne 'Schulden bij Jongeren'

Veel Nederlanders hebben geldzorgen. Maar ook steeds meer jongeren raken in de schulden. Het gevaar? Dat je denkt en zegt: het komt wel goed. Veel mensen en ook jongeren wachten te lang met hulp zoeken. Ook in de gemeente Coevorden horen we steeds vaker dat mensen al op jonge leeftijd schulden hebben. De druk van social media en het kiezen voor achteraf betalen kunnen hier de oorzaak van zijn. Ook zien ze soms nog niet in wat de gevolgen zijn wanneer je 18 wordt.

TikTok

De gemeente Coevorden wil dit thema daarom onder de aandacht brengen. De komende weken plaatsen we via de social media kanalen, waaronder TikTok, van de gemeente, de Jongerenraad en de buurtsportcoaches van Maatschappelijk Welzijn Coevorden video’s. Hierin komen verschillende herkenbare financiële situaties van jongeren aan bod. Daarnaast wordt er ook op de middelbare scholen aandacht aan het thema geschonken.

Advies nodig?

Kun jij wel wat hulp gebruiken met je financiën? Of heb je vragen? Neem contact op via telefoonnummer (0)14-0524. Dit kan van maandag tot en met donderdag van 08.00 tot 17.00 uur en vrijdag van 08.00 tot 12.00 uur. Of meld je aan voor Moneystart. Meer informatie hierover lees je op:

Jongeren en geld | Gemeente Coevorden