Kindpakket; alle kinderen doen mee!

Kinderen

Meedoen is belangrijk. Vooral voor kinderen. Elk kind moet zich kunnen ontwikkelen. Door goed onderwijs, door te sporten en te bewegen. Ook kinderen uit minder draagkrachtige gezinnen moeten een goede start krijgen. De gemeente draagt daaraan een steentje bij met het Kindpakket.

 

Wat is het Kindpakket

Het Kindpakket is een voorziening die hulp op maat voor kinderen kan regelen. Niet alle ouders kunnen een fiets, excursie van school of andere schoolgerelateerde kosten betalen. Omdat wij het belangrijk vinden dat ieder kind mee kan doen, heeft de gemeente hiervoor het Kinderpakket ingericht. Ouders kunnen daar een beroep op doen. Een ander voorbeeld van het Kindpakket zijn de Doe Mee Zomerpakketten die pas geleden zijn verzonden. Met dat pakket kunnen kinderen een dagje uit, naar de bioscoop en iets leuks voor zichzelf kopen.

Aarzel niet

Heeft uw gezin een gezamenlijk inkomen van maximaal 110% van het sociaal minimum? En heeft uw kind een Ipad nodig voor school? Of een fiets? Wil uw kind ook graag mee op excursie? Aarzel dan niet een beroep te doen op het Kindpakket. U kunt een aanvraag indienen via: doemeepas@coevorden.nl. De gemeente beoordeelt daarna de aanvraag.

Rudi Zwolsfonds

Ook het Rudi Zwolsfonds vindt het belangrijk dat kinderen en jongeren deelnemen aan de maatschappij. Via instanties zoals het Maatschappelijk Welzijn Coevorden, scholen, huisartsen kunnen aanvragen voor kinderen ingediend worden bij het Rudi Zwolsfonds. De gemeente en het Rudi Zwolsfonds stemmen de ondersteuning op elkaar af om zoveel mogelijk kinderen te kunnen bereiken.

Vragen

Heeft u nog vragen over het Kindpakket? Neem gerust contact op. U kunt bellen (telefoon 14 0524), mailen (info@coevorden.nl) of een WhatsApp sturen (06 23129042).