Maak kennis met ons digitale erfgoed

Digitaal archief

Donderdag 7 november is het de Werelddag van de Digitale Duurzaamheid. Verschillende organisaties laten dan zien hoe zij bezig zijn om onze geschiedenis in digitale vorm te bewaren.

Eén van de mogelijkheden voor het bewaren en het openbaar maken van digitale informatie  is een e-depot. In de toekomst kunt u dan de documenten en dossiers die in het archief van de gemeente zitten thuis bekijken. U logt gewoon in op het e-depot en de informatie is digitaal beschikbaar.  

De Stichting Digitale Duurzaamheid zet zich in voor het behoud en de promotie van digitale informatie. Zij organiseert in Coevorden een middagprogramma waarbij bezoekers kennis maken met het e-depot, kunnen zien hoe informatie in zo’n depot terecht komt en hoe organisaties een eigen e-depot op kunnen zetten.  

De archivaris van de gemeente Coevorden, Henk Mepschen, neemt u mee op een reis van papier naar digitaal.

De informatiemiddag is op donderdag 7 november in het pand van Bouwen aan Historie, Friesestraat 51 in Coevorden. De toegang is gratis, u kunt gewoon binnenlopen.  

Programma

 13.30 uur

Welkom – introductie door Alexandra Janssen, voorzitter van de Stichting Digitale Duurzaamheid

 13.45 uur

Hans Mannaert, secretaris van de Stichting Digitale Duurzaamheid vertelt over de stand van zaken van het e-depot

14.15 uur

Sybolt van der Schoot, senior E-depot Consultant vertelt over het Toepassingsmodel Metadata Lokale Overheden in de praktijk

15.00 uur

Pauze

15.15 uur

Alexandra Janssen, Informatieregisseur praat u bij over de Wet Open Overheid en E-depot

15.45 uur

Voorbeelden van een E-depot in de praktijk (bouwdossiers gemeente Cranendonck en videotulen (audiovisuele notulen) gemeente Oldambt)

Om 16.15 uur sluiten we de middag af met een borrel.