Nationale Sportweek Coevorden spectaculair afgetrapt

Freerunners

Vanmiddag op de Weeshuisweide in Coevorden werd de NOC*NSF Nationale Sportweek afgetrapt. Dat gebeurde in aanwezigheid van zo'n 70 genodigden vanuit de 12 Drentse gemeenten, provincie Drenthe, NOC*NSF en het sportnetwerk.
Wielrenner en presentator Marijn De Vries leidde de gasten door het programma dat startte met een gezonde lunch en eindigde met een spectaculaire openingsshow door de Freerunners van Elevation Freerun, Freestyle voetballer Bjorn Boes, rolstoeltennisser en olympisch medaillewinnaar Tom Egberink, tennistalent Willem Passier uit Oosterhesselen en No Name, het WK-team van dansschool In2Dance in Coevorden. 

Tom Egberink, oud-inwoner van Dalen, ontving uit handen van wethouder Joop Brink de Zilveren Ster van Coevorden. Een onderscheiding voor zijn indrukwekkende sportieve loopbaan met als voorlopig hoogtepunt de zilveren en goede medaille die hij op de paralympics in Tokio behaalde. 

Zaterdag 18 september start het programma voor de inwoners met het Sport en beweegfestival Actief in Coevorden. Van 14.00 tot 17.00 uur kun je op de Weeshuisweide, de Markt en rond de haven allerlei sporten proberen en