Nieuws

Nog geen formele bevestiging opzegging AZC Oosterhesselen

Het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) heeft nog steeds geen formele bevestiging gestuurd dat het afziet van de bouw van een AZC in Oosterhesselen. Hierdoor ontstaan vervelende situaties in onder meer de termijnen voor de verstrekte omgevingsvergunning.

College bezoekt Kunstenaarsdorp Zweeloo

Stichting Kunstenaarsdorp Zweeloo was dinsdagmiddag (22 november) gastheer voor het College van Burgemeester en Wethouders. De stichting ontving het College in hun expositieruimte bij Bistro Tante Sweel in Zweeloo. Het bezoek bestond uit een kunstzinnige rondleiding door Zweeloo, een presentatie over de stichting en een vooruitblik naar de toekomst.

Program Board aan de slag voor Vierkant voor Werk

Het bedrijfsleven wordt vertegenwoordigd door Mischa Baert (Fokker, Hoogeveen), Peter Cool (Intergas, Coevorden), Jan van de Maat (Hartu, Emmen) en Rob Spekreijsse (Rollepaal, Dedemsvaart).

Wethouder geeft startsein Glas in 't bakkie

Op vrijdag 18 november geeft wethouder Jeroen Huizing het startsein. Om 11.00 uur bij de Albert Heijn aan de Bannerschultestraat in Sleen en om 15.00 uur bij de Albert Heijn aan de van Heutszsingel in Coevorden. Het promotieteam van ‘Glas in ’t bakkie’ gaat de klanten in de supermarkten  vertellen over het gemak van glas scheiden. 

Dalerbrug Gees buiten gebruik

De provincie Drenthe is vorig jaar begonnen met dit project waarbij werkzaamheden aan zes draaibruggen in de Verlengde Hoogeveensche Vaart tussen Zwinderen en Veenoord zijn uitgevoerd.

Inschrijfperiode kavels Molenakkers II van start

De start van de inschrijfperiode voor kavels op het nieuwbouwplan Molenakkers II in Dalen is zaterdagmiddag (12 november) succesvol verlopen. Onder grote belangstellingen opende wethouder J. Huizing van de gemeente Coevorden de inschrijfperiode. De inschrijfperiode is geopend tot 6 december 2016.

Negentien initiatieven tijdens de initiatievenmarkt gehonoreerd

Negentien initiatieven uit de Coevorder samenleving hebben vanavond het startsein gekregen. Deze initiatieven kregen de meeste punten en werden gehonoreerd tijdens de initiatievenmarkt op donderdag 10 november in de Zwerfkei in Gees. Het initiatief met de meeste punten was Buitenvree – Opknappen speeltuin. De initiatievenmarkt werd dit jaar voor de tweede keer georganiseerd. Er waren 48 initiatieven ingediend.