Nieuws

Aan de slag met het sport- en preventieakkoord

‘Wij gaan voor een gezond Coevorden’. Dat is de titel van het sport- en preventieakkoord van de gemeente Coevorden. De gemeente Coevorden zet, in navolging van de nationale sport- en preventieakkoorden, in op een lokaal sport- en preventieakkoord. Dit akkoord is gesloten om met elkaar één belangrijk doel te realiseren: een gezonde gemeente Coevorden waarin we meer mensen in beweging krijgen en houden. Een gemeente waar jong en oud kan meedoen én een gezonde keuze kan maken.

Wat zijn uw woonwensen?

De gemeente Coevorden vindt het belangrijk om te weten wat er leeft onder haar inwoners.

Samen met gemeente Borger-Odoorn en Emmen en met woningcorporaties Lefier, Domesta en Woonservice houden  we op dit moment een enquête over  uw woonwensen en woontevredenheid. De uitslag van de enquête gebruiken we  bij het maken van nieuwe regels voor wonen en bouwen in de gemeente.

Drents Sportprotocol stopt per 1 juli

De twaalf Drentse gemeenten trekken het Drentse Sportprotocol in per woensdag 1 juli. Dit protocol werd opgesteld voor de buitensport toen de eerste versoepelingen van de maatregelen in de coronacrisis plaatsvonden. Het ging in op 29 april. Daarna is het protocol nog twee keer aangepast. Belangrijk onderdeel van het protocol was de meldingsplicht. Alle sportactiviteiten moesten worden aangemeld via de website van de betreffende gemeenten.  Deze meldingsplicht vervalt dus ook per 1 juli.  

Eerste ‘Gebakjesboek’ overhandigd

 

 

Haar leerlingen hebben de recepten in het boekje samengesteld. Dit op basis van oude recepten van Gravin Van Heiden Reinestein, opgediept

Maak je zomervakantie lekker zelf!

De zomervakantie staat voor de deur. Maar wel anders dan anders door corona. Lang niet iedereen gaat op vakantie naar het buitenland. En er is minder te doen omdat veel activiteiten niet door gaan. Maar, daar gaan we wat aan doen! En jij speelt daar een belangrijke rol in. Ben je tussen de 12 en 18 jaar en heb je toffe ideeën voor leuke zomeractiviteiten? Dat mag van alles zijn. Sporten, muziek maken, beauty, lekker chillen, gamen, noem maar op.