Ongewenste zomergast; de eikenprocessierups is er weer

Eikenprocessierups

Op verschillende plekken in de gemeente zijn de eerste nesten van de eikenprocessierups alweer gespot. Als wij een nest ontdekken of een melding krijgen, spannen we een rood/wit lint om de boom met de waarschuwing: let op, eikenprocessierups.

De nesten in deze bomen worden, in opdracht van de gemeente, zo snel mogelijk opgeruimd door een gespecialiseerd bedrijf.

Meld een nest

Ziet u zelf een nest? Waarschuw dan direct de gemeente, telefonisch via 14 0524 of digitaal. Dit kan onder het kopje Groenvoorziening. Meld het nest ook als u eigenaar bent van grond of bomen met daarop de eikenprocessierups. Dat kan bij de aannemer die de opruimwerkzaamheden uitvoert, telefoon: (0521)351131. De bestrijding van zo’n nest is voor eigen kosten, maar kan dan in overleg meegenomen worden bij het ruimen van nesten in de openbare ruimte. Als u het nest op eigen initiatief wilt bestrijden, schakel dan altijd een deskundig bedrijf in.

Blijf uit de buurt

Blijf zoveel mogelijk uit de buurt van de rupsen. De brandharen kunnen namelijk vervelende klachten geven zoals jeuk, huiduitslag en irritatie aan de ogen of de luchtwegen.