Remax naar Europark Coevorden

Bedrijventerrein het Europark in Coevorden is met de verkoop van 10.000 vierkante meter grond aan Remax bv, zo goed als vol. Het bedrijf in chaletbouw en bouw van prefab mantelzorg- en tijdelijke woningen bouwt een nieuwe fabriek aan de Berlijnseweg. Op deze nieuwe locatie verwacht het bedrijf met 50 arbeidsplaatsen uit te breiden. 

Wethouders Joop Brink (Sociaal domein) en Steven Stegen (Economie) zijn beiden heel blij met deze ontwikkeling. Voor het invullen van de arbeidsplaatsen werken gemeente en Remax samen. Een deel van de nieuwe plaatsen wordt ingevuld door mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Joop Brink: “Het is een prachtige samenwerking. We kunnen mensen die heel graag aan de slag willen, aan een baan helpen. Zowel vanuit de partners in de Arbeidsmarktregio als uit onze bijstand. Geweldig dat er weer een bedrijf is die op deze manier ruimte biedt aan nieuwe medewerkers.”

Europark zo goed als vol

Naast de 10.000 vierkante meter die het bedrijf nog voor de zomer wil vullen, heeft Remax ook een optie op nóg 16.000 vierkante meter. Daarmee is het Nederlandse deel van het Europark zo goed als gevuld. Op het Duitse deel is nog ruimte.

Ruimte en bereikbaarheid

Jan Meijerink, één van de twee directeuren van Remax is enthousiast over de verhuizing van Emmen naar Coevorden. “In Emmen was geen ruimte om uit te breiden. Hier kan dat wel. Een mooie locatie, goede bereikbaarheid en de potentie om door te groeien. Dat is wat we graag willen. Met de bouw van
tijdelijke woningen proberen we de woningnood te verminderen. Ook dragen we graag ons maatschappelijke steentje bij door in samenwerking met de gemeente en de partners in de arbeidsmarktregio een deel van de banen in te vullen.”

Regiofunctie

Wethouder Steven Stegen is vooral blij dat Remax in de regio blijft: “we werken in de Dutch TechZone goed samen met de gemeenten in onze regio. Het is mooi dat een bedrijf in onze regio behouden blijft en een mooie plek vindt. Goed voor de economie en heel goed voor de werkgelegenheid!”