Ridderdag in historische binnenstad Coevorden

Illustratieve afbeelding

De historische binnenstad van Coevorden staat woensdag 21 augustus in het teken van Middeleeuwse Ridders en hun gevolg. De heer Van Coevorden viert dan namelijk zijn vijfendertigste verjaardag. Reden voor hem om u, boeren, burgers en buitenlui uit te nodigen voor een aantal festiviteiten met als hoogtepunt een voettoernooi tussen zijn drie meest edele ridders.

Tal van activiteiten

Het feestfestijn start rond de klok van elf met een historische parade te paard door de heer Van Coevorden en zijn vrouwe, zijn entourage en de ridders van het ridderkampement van de Weeshuisweide door de Friesestraat, Bentheimerstraat en over de Markt terug naar het kampement op de Weeshuisweide. Klokslag 15.00 uur begeven de ridders zich in 15e eeuws harnas met de heer en zijn vrouwe naar de Markt om daar hun strijdkunsten aan het publiek te tonen. Welke ridder heeft de meeste kracht en moed? Hierbij wordt ook uitleg gegeven over de historie van het harnas en de constructie ervan.

Het ridderkampement is de hele dag door te bezoeken. Tussen 11:00 uur en 17:00 uur is er een doorlopend kinderprogramma en vertonen Johannes de Nar, Jannes de Goochelaar, Bastiaan de Verhalenverteller en Datura (middeleeuwse muziek) hun kunsten op en rond het kampement op de Weeshuisweide. Ook kunnen kinderen hier een heuse workshop zwaardvechten volgen en zich in Cultuurhistorisch Paviljoen Het Geschiedt laten transformeren tot heuse ridders en jonkvrouwen. Medewerkers van het Binnenstadsprogramma ‘Bouwen aan Historie’ praten bezoekers bij over de stand van zaken van het programma.

Bouwen aan Historie

Coevorden werkt aan een uitnodigende binnenstad waar inwoners en bezoekers kunnen genieten van historie, water en gezelligheid en waar het fijn wonen is. Bouwen aan historie is een samenwerking tussen Centrummanagement, gemeente en Domesta, waarbij vele ondernemers, organisaties en inwoners betrokken zijn. Dit alles wordt mede mogelijk gemaakt door het binnenstadsfonds van de provincie Drenthe.