Schoolgym in het water vandaag gestart

Bosbad Noord-Sleen. Het is 12.00 uur. Een strakblauwe hemel en een stralende zon. Ze staan te trappelen om het water in te gaan. Zo’n 15 kinderen van obs De Vlinderhof in Noord-Sleen beten vandaag het spits af. Het was de start van Schoolgym in het water, een initiatief van de gemeente Coevorden waarbij kinderen in de basisschoolleeftijd hun gymles in het zwembad volgen in plaats van in de sporthal.

Plezier 

“Samen met de vier zwembaden en alle basisscholen in de gemeente willen we kinderen meer aan het zwemmen krijgen. Meer bewegen en het onderhouden van hun zwemvaardigheid, maar natuurlijk ook een hoop plezier. Dat is wat we de kinderen graag willen meegeven. Door dit als gemeente te financieren steunen we tegelijkertijd de zwembaden in onze gemeente”, aldus sportwethouder Joop Brink. Vandaag was de aftrap met de kinderen, de voorzitters van de vier deelnemende zwembaden en de wethouder.

Meer basisscholen

Er hebben zich al zo’n 15 basisscholen aangemeld. Kinderen die meedoen hebben al een zwemdiploma. En de scholen/ouders zijn zelf verantwoordelijk voor het vervoer. Dat is op dit moment nog wat lastig. Door de beperkingen vanwege coronamaatregelen starten daarom nog niet alle scholen direct. Voor de Vlinderhof in Noord-Sleen is het vervoer makkelijk want die school is dicht bij het zwembad. Die kinderen kunnen lopend van school naar het zwembad. De verwachting is dat op korte termijn meer basisscholen starten.