Scoor een Boek!

Foto Aftrap Scoor een Boek 17 januari 2020

Een unieke samenwerking tussen FC Emmen, Naoberschap United, Bibliotheek Emmen, gemeente Emmen, gemeente Coevorden en Biblionet Drenthe: ‘Scoor een boek! 2020!’

Op vrijdag 17 januari is in het FC Emmen stadion de aftrap gedaan voor het project ‘Scoor een Boek! 2020’ door Dennis Telgenkamp (speler FC Emmen), Marchien Brons (directeur-bestuurder van de Bibliotheek Emmen), Jeroen Huizing (wethouder gemeente Coevorden), Lammie van der Tuuk (Bibliotheekmanager bij Biblionet Drenthe) en Eric van Oosterhout (voorzitter Stichting Naoberschap United)

Het is de start van een periode vol extra leesplezier en leeskilometers in die zij met ‘Scoor een Boek!’ voor ogen hebben. Namelijk om leerlingen uit de groepen 5 en 6 uit de gemeente Emmen en Coevorden te stimuleren om met plezier te (blijven) lezen.

Het gezicht van ‘Scoor een Boek!’ is speler van FC Emmen, Dennis Telgenkamp. De komende negen weken worden bijna 900 leerlingen van 43 basisscholen uitgedaagd om zo veel mogelijk boeken te lezen in de klas. Ze worden hierbij aangemoedigd door profvoetballers via videoboodschappen.