Sport- en beweegfestival zet sportaanbieders in gemeente in schijnwerpers

Op zaterdag 18 september is de Coevorder binnenstad het toneel van het Sport- en Beweegfestival Actief in Coevorden. Op de Weeshuisweide en de Markt organiseren sportverenigingen en andere organisaties op het gebied van sport en bewegen leuke activiteiten. Daarmee zetten ze hun aanbod in de schijnwerpers tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek. Coevorden is van 17 t/m 26 september gastgemeente.

Tussen 14.00 en 17.00 uur zijn er op een podium op de Weeshuisweide doorlopende demo’s. Daar omheen en op de Markt kan het publiek vooral zelf meedoen. Daarbij is er extra aandacht voor kinderen en hun ouders.

Terug naar de sport

Thema van de hele sportweek is ‘Terug naar de sport’. Wethouder Joop Brink: "Het festival is een buitenkans voor sportaanbieders om zich bij inwoners van de gemeente in de kijker te spelen en inwoners na de Coronacrisis (weer) aan het sporten te krijgen".

Voetbal, korfbal, dansen, tennis, turnen en nog veel meer

De contouren van het festival beginnen inmiddels vorm te krijgen. Zo verzorgen top freestyle voetballers van BBFreestyle workshops waarin kinderen én ouders spectaculaire voetbaltrucs kunnen leren. Bij korfbalvereniging Korvesta kun je op de grote en de kinderkorf schieten en turnvereniging TVC organiseert turndemo’s en workhops. De springgroep geeft shows. Er is streetdance van dansschool In2Dance, een demo zitvolleybal (je mag meedoen) en de je kunt tennis proberen. Bij Yoko Suma mag je judo proberen.   

Gratis leefstijlcheck en Doe-Mee-Webwinkel

In de Gezonde Huiskamer kun je een gratis leefstijlcheck laten doen en er is informatie over de Doe-Mee-Webwinkel. Wie van weinig moet rondkomen kan toegang tot deze webwinkel aanvragen. Je kunt dan bijvoorbeeld sporten uitzoeken en korting krijgen op de contributie. 

Coronaproof

Het festival Actief in Coevorden is gratis toegankelijk. Er is voldoende begeleiding om de activiteiten Coronaproof te kunnen laten plaatsvinden.

Op www.actiefincoevorden.nl vind je ook het actuele programma voor de Nationale Sportweek in de gemeente Coevorden.