Sportverkiezing gemeente Coevorden! Wie is jouw sportieve nummer 1?

Badge Nummerrrr 1

Het was een bewogen sportjaar. Een jaar waarin veel niet kon. Maar ook een jaar waarin veel inwoners en sportaanbieders in onze gemeente toch in beweging bleven omdat zij keken naar wat wél kon. En een jaar waarin we in september massaal terug naar de sport gingen. Tijdens de Nationale Sportweek, zetten we samen met lokale sportaanbieders  ‘sporten en bewegen’ in onze gemeente in de schijnwerpers.

 

Wat kon wél?

Op dit moment hebben we opnieuw te maken met vergaande coronamaatregelen, waardoor sporten een stuk lastiger is. Juist daarom willen we, samen met onze inwoners terugkijken naar wat er in 2021 op sportief gebied wél is gebeurd. Daarbij vragen we jou om mee te kijken en jouw sportieve nummer 1 voor te dragen voor de sportverkiezing in de gemeente Coevorden. Dat kan jouw nummer 1 sportman, sportvrouw , sporttalent en sportploeg zijn. Die gaan we voordragen voor de provinciale sportverkiezing. Speciaal voor  de gemeente Coevorden hebben we nog een vijfde vrije categorie. Daarin kun je bijvoorbeeld jouw sportvrijwilliger van het jaar nomineren.

 

Vrijwilligers, creatievelingen en…

Vrijwilligers zijn voor de sport van groot belang. Toch is het voor veel sportverenigingen steeds moeilijker om voldoende vrijwilligers te krijgen en te houden. Jij kent vast goede voorbeelden! Bijvoorbeeld iemand die binnen jouw vereniging, ondanks alle coronamaatregelen, opvallend veel kon betekenen om mensen aan het sporten te houden.

Misschien ken je ook mensen die, binnen de mogelijkheden, op een creatieve manier hebben bijgedragen aan sport in onze gemeente? Dan mag je die, in onze vrije categorie,  voordragen als jouw sportieve nummer 1!

 

Lokale en provinciale verkiezing

Begin februari 2022 organiseren wij voor de gemeente Coevorden onze lokale sportverkiezing. Dat doen we samen met ZO!34 met een TV-uitzending vanuit een locatie in onze eigen gemeente. In maart 2022 organiseert de provincie Drenthe de provinciale sportverkiezing. Daarvoor mogen we de sportman, sportvrouw, sporttalent en sportploeg aandragen. En we maken natuurlijk van de gelegenheid gebruik om onze eigen nummer 1 uit de vrije categorie in het zonnetje te zetten.   

 

Nomineer nu

Was/waren jouw sporttopper(s) in 2021 woonachtig in de gemeente Coevorden? En hebben zij een prestatie neergezet die op lokaal, regionaal of zelfs landelijk niveau in het oog sprong? Nomineer dan nu! Dat kan eenvoudig via ons nominatieformulier. Nomineren kan tot vrijdag 7 januari 2022.