Subsidieregeling Week van de Alfabetisering

HeaderWeekvandeAlfabetisering

In de gemeente Coevorden heeft een op de negen mensen moeite met lezen en schrijven. Een goed voorbeeld van de problemen die dat kan opleveren is de huidige Corona-crisis. We worden allemaal overspoeld met informatie. Laaggeletterden worden hier soms boos en bang door. Ze kunnen de hoeveelheid informatie niet filteren en snappen de moeilijke woorden niet. Sinds een aantal jaren doet de gemeente Coevorden actief mee aan de Week van de Alfabetisering in de tweede week van september. Door het organiseren van activiteiten en extra aandacht in de media voor het onderwerp. Laaggeletterdheid is niet een probleem dat we als gemeente alleen kunnen oplossen. Hier hebben we hulp van betrokkenen hard bij nodig.

 

Organiseer een activiteit

Dit jaar moedigen we onderwijs, organisaties en werkgevers in onze gemeente aan om zelf laagdrempelige activiteiten te organiseren of te starten.

Heb jij een goed idee voor een activiteit in het teken van het terugdringen van laaggeletterdheid? Hiervoor stellen wij een subsidieregeling beschikbaar. Het maximale subsidiebedrag is €2.500.

Meer informatie over de spelregels vind je hier.