Uitslag verkiezing van de berceau is bekend

uitslag berceau

Maar liefst 752 mensen stemden de afgelopen weken op één van de modellen voor de ‘berceau’. Deze ‘loofgang’ of dit ‘overdekte wandelpad’ komt op de Weeshuisweide in Coevorden. De meeste stemmen waren voor ontwerp nummer twee. Dit is de klassieke berceau, helemaal begroeid met planten. Stemmen kon ter plekke of via de website. Wethouder Steven Stegen is blij met het grote aantal stemmen. “Dat zoveel mensen de moeite namen om te kijken en te stemmen is geweldig. Inwoners voelen zich dus erg betrokken bij wat er in de binnenstad gebeurt. Heel mooi om te zien.”

Voorkeur voor nummer twee

Met 41% van de stemmen gaat de voorkeur van inwoners uit naar ontwerp twee. Deze lijkt het meest op hoe berceaus er vroeger uit zagen. De betonnen voet en stalen bogen stellen de poorten tot de Weeshuisweide voor. De bogen moeten uiteindelijk helemaal begroeid raken met klimplanten en bloemen. Een plek waar ook vogels en vlinders graag zijn. Het ontwerp wordt nu verder uitgewerkt, samen met de andere plannen voor de Weeshuisweide en het Kasteelpark.

Vernieuwde Weeshuisweide

De Weeshuisweide is een prachtige groene weide aan het kasteel van Coevorden. Door deze berceau, wandelpaden en meer kleur door bloeiende planten, moet het een meer aantrekkelijke weide worden. De droge ‘gracht’ die er nu ligt, krijgt bijvoorbeeld blauwe bloemen. Begin volgend jaar komt er een plan voor de hele invulling. Ook dan mogen inwoners weer meekijken en meebeslissen.

Kasteelpark Coevorden

De Weeshuisweide wordt samen met de Markt, haven en citadelpunt het Kasteelpark Coevorden. Dat is al eerder vastgelegd in de Ruimtelijke Visie voor het gebied. Naast het aanpakken van de winkelstraten en later nog de markt,krijgt de binnenstad van Coevorden een heel andere uitstraling.

Samenwerking ‘Bouwen aan Historie’

De gemeente Coevorden, Centrummanagement en woningcorporatie Domesta werken samen met inwoners, ondernemers en bezoekers aan een uitnodigende binnenstad. Een binnenstad waar inwoners en bezoekers kunnen genieten van historie, water en gezelligheid. Inwoners en bezoekers inwoners moeten zich thuis voelen in de binnenstad en verrast worden door alles wat Coevorden te bieden heeft. Daarin veranderen we van winkelstad naar bezoekersstad. Dit alles wordt mede mogelijk gemaakt door het Binnenstadsfonds van de provincie Drenthe.