Uw aanslag digitaal via de berichtenbox

Berichtenbox Mijn Overheid

De berichtenbox is uw persoonlijke digitale brievenbus op mijn.overheid.nl waarin u berichten kunt ontvangen van meerdere overheden. De aanslag gemeentelijke belastingen van de gemeente Coevorden wordt ook naar de berichtenbox gestuurd.

De berichtenbox is uw persoonlijke digitale brievenbus op mijn.overheid.nl waarin u berichten kunt ontvangen over bijvoorbeeld uw toeslagen, kinderbijslag of APK. U ontvangt berichten van uw pensioenfonds, de Belastingdienst, RDW en ook uw aanslag gemeentelijke belastingen van de gemeente Coevorden.


Zien welke gegevens de overheid over u heeft vastgelegd?

Op MijnOverheid ziet u in één oogopslag welke persoonlijke gegevens de overheid van u heeft vastgelegd. Zo kunt u controleren hoe u bij het Kadaster, WOZ of Basisregistratie Personen geregistreerd bent. Klopt er iets niet, dan ziet u waar u terecht kunt om het aan te passen. De berichtenbox is overzichtelijk, veilig en altijd beschikbaar. U logt gemakkelijk in met uw eigen DigiD.

Geen DigiD?

Als u nog niet over een DigiD beschikt dan kunt u deze aanvragen op www.digid.nl. Binnen 5 werkdagen krijgt u een brief met een code om uw DigiD te activeren.

Heeft u zich al aangemeld?

Wanneer u zich al heeft aangemeld dan hoeft u niks te doen. U ontvangt, eind januari, uw aanslag 2020 digitaal van ons in uw Berichtenbox. U ontvangt deze aanslag ook nog per post. Maakt u nog geen gebruik van de Berichtenbox? U ontvangt de aanslag alleen per post.

Meld u aan voor de Berichtenbox

Heeft u al een Berichtenbox maar heeft u nog geen toestemming aan de gemeente Coevorden gegeven? Log dan in op mijn.overheid.nl met uw DigiD en geef de gemeente Coevorden toestemming om digitale post naar u toe te sturen. Het (opnieuw) aanvragen van uw DigiD-code regelt u via www.digid.nl. U ontvangt uw volgende aanslag digitaal.