Veel onkruid, weinig menskracht

Dat we een zeer groen voorjaar beleven is wel duidelijk. Het onkruid schiet de grond uit. Inwoners hebben het druk om eigen tuin onkruidvrij te houden. De gemeente heeft het druk met het onkruid in het openbaar groen.

Het goede nieuws is dat daar ook geld voor beschikbaar is. We willen dat graag gebruiken om extra mensen in te zetten. Helaas is dat een probleem.  Groenbedrijven kunnen die op dit moment niet leveren. We kunnen de klachten over het groenonderhoud daarom niet meteen oplossen. Wel werken we er hard aan om de situatie zo snel mogelijk weer onder controle te krijgen.

Uitbraak eikenprocessierups
Behalve veel onkruid hebben we dit voorjaar ook bijzonder veel eikenprocessierupsen. Zoals al in het landelijk nieuws bekend is gemaakt, is er een behoorlijke uitbraak  in Nederland. Ook in de gemeente Coevorden hebben we er veel last van. Je kunt het zien aan de rood/witte linten om de bomen.

1434 nesten
Eind mei zijn we begonnen met het verwijderen van nesten op gemeentegrond. In twee weken tijd leverde dat al 1434 verwijderde nesten op. Een extern bedrijf zuigt de nesten uit de boom en vernietigt ze.

Melden
De gemeente Coevorden blijft de komende tijd extra controleren op mogelijke nesten. Ontdek je zelf een nest? Geef dit dan aan ons door.  Ben je eigenaar van grond of bomen met daarop de eikenprocessierups? De bestrijding van zo’n nest is voor eigen kosten. Als je het nest op eigen initiatief wilt bestrijden, schakel dan altijd een deskundig bedrijf in. Voor het melden van nesten en vragen, kun je telefonisch contact met ons opnemen via 14 0524 of per e-mail: info@coevorden.nl.

Nooit zelf verwijderen
Probeer nooit zelf een nest te verwijderen. Als je in aanraking komt met een eikenprocessierups of de brandharen daarvan, kan dit voor vervelende situaties zorgen.

www.rivm.nl