Vraag subsidie aan voor een gezonde activiteit. Stichting Wildman Run vertelt.

Mensen in het bos

Heeft u een idee voor een activiteit die de gezondheid of gezonde leefstijl verbetert? Kijk dan eens of u hier subsidie voor kunt krijgen. 

In de subsidieregeling Gezond in Coevorden heeft de gemeente dit jaar € 201.944 beschikbaar. En die geven we graag uit aan uw goede en gezonde idee! 

Subsidie

Willeke Sijpkes is een van de organisatoren van de Wildmanrun 2021 in Sleen. Vorig jaar werd er door de stichting ‘Wildman run” een subsidie aangevraagd om dit evenement te organiseren. Het doel van de Wildmanrun is mensen aan het sporten te krijgen en vooral om dat samen te doen. De aanvraag werd goedgekeurd.

Inschrijvingen

Het corona tijdperk had meer effect dan Stichting Wildman Run aanvankelijk had verwacht. De inschrijvingen kwamen aarzelend op gang. “Mensen moesten duidelijk wennen aan het idee dat er weer evenementen werden georganiseerd. Uiteindelijk hebben we ongeveer 658 deelnemers mogen verwelkomen. Er wordt terugkeken op een zeer geslaagde dag”, vertelt Willeke.

Sport- en preventieakkoord

Stichting Wildman run had gelezen en gehoord over de subsidieregeling. Onzekerheid door corona was de aanleiding om de subsidie aan te vragen. Stichting Wildman run is aangesloten bij het sport- en preventieakkoord van de gemeente Coevorden en valt onder de ambitie “Gemeente Coevorden op de kaart”. Om gebruik te kunnen maken van de subsidieregeling Gezond in Coevorden, moet je aangesloten zijn bij dit akkoord.

Wildman Run

Wildman Run 2021 is een Obstacle Mud Run rondom de plaats Sleen in Zuidoost Drenthe. Er wordt gebruik gemaakt van de landerijen en het watergebied. Onderweg kom je hindernissen tegen die je (gezamenlijk) moet overwinnen. De organisatie was in handen van een aantal vrijwilligers, die samen de wedstrijdleiding hadden.

Samen sporten

Stichting Wilman Run heeft als doel om mensen aan het sporten te krijgen en om dit vooral samen te doen. Een belangrijk speerpunt dit jaar was het in beweging krijgen van de jeugd. Door de corona periode heeft gezamenlijk sporten/bewegen een poos stilgelegen ook voor de jeugd. “Om de draad weer op te pakken, hebben wij workshops georganiseerd om de jeugd te enthousiasmeren mee te doen aan de run”, vertelt Willeke.

Subsidie aanvragen?

“Gewoon doen’, adviseert Willeke anderen. “De aanvraag van de subsidie verliep soepel. Ik raad het anderen zeker aan om de subsidie aan te vragen’.

Meer informatie

Meer informatie lees je op de pagina subsidieregeling Gezond in CoevordenZowel inwoners als bedrijven kunnen een subsidie aanvragen. Als u aan de voorwaarden voldoet kan aanvragen ook online.