Wintermaanden Bespaarmarkt

Maakt u zich weleens zorgen over de hoge energieprijzen? Of over de stijgende prijzen in de supermarkt? En of u de huur of zorgverzekering of andere zaken nog wel kunt betalen? Met de wintermaanden voor de deur organiseren de gemeente Coevorden en Maatschappelijk Welzijn Coevorden de Wintermaanden Bespaarmarkt.

Wij nodigden organisaties uit die u kunnen helpen uw zorgen te verminderen. Deze organisaties kijken samen met u naar de mogelijkheden waar u nog kunt besparen. Maar bijvoorbeeld ook als u moeite heeft met de Nederlandse taal, digi-vaardigheden of uw administratie. Bij al die organisaties werken mensen die het fijn vinden als ze u kunnen helpen uw zorgen te verminderen. Zij staan u graag persoonlijk te woord om samen naar uw situatie te kijken!

Deelnemers 

 

 • Maatschappelijk Welzijn Coevorden en Gemeente Coevorden, VoorzieningenWijzer

Met de VoorzieningenWijzer kunt u een groot bedrag besparen. Welke toeslagen en/of regelingen gelden voor u en heeft u wel de best passende energieleverancier en zorgverzekering? U kunt op Datgeldtvoormij.nl zelf of samen met ons checken wat voor u geldt. Wij helpen u graag!

 • Maatschappelijk Welzijn Coevorden, fondsen voor inwoners

Welke mogelijkheden en regelingen zijn er als u van weinig geld moet rondkomen? Bent u nieuwsgierig wat er voor u mogelijk is? Bijvoorbeeld of u recht heeft op de Energiepremie van €1300? De medewerkers van Maatschappelijk Welzijn Coevorden kijken graag samen met u naar uw persoonlijke situatie en waar u recht op heeft.

 • Maatschappelijk Welzijn Coevorden, gezinscoaches

In gezinnen kunnen er vragen of problemen ontstaan. Soms komt het voor dat één van de gezinsleden bijvoorbeeld psychische klachten, een verstandelijke of lichamelijke beperking of financiële problemen heeft. Dit kan effect hebben op het gehele gezin. Het is dan belangrijk dat het hele gezin gezien wordt en er samen gewerkt wordt aan een oplossing. Maatschappelijk Welzijn Coevorden kan hierin ondersteunen.

 • Maatschappelijk Welzijn Coevorden, mantelzorg & vrijwilligers

Misschien verzorgt u een familielid of helpt u een zieke buurman of buurvrouw. Dat noemen we mantelzorg. Het Steunpunt Mantelzorg kan op verschillende manieren meedenken om de mantelzorg te verlichten. Kom gerust langs!

 • Woningcorporatie Domesta

Heeft u vragen over uw huurwoning van Domesta? Over de buurt? Over hoe Domesta u kan helpen om maandelijks meer geld over te houden? Kom dan gerust langs. De medewerkers van Domesta helpen u graag!

 • Taalpunt en de Bibliotheek Coevorden

Wilt u beter leren lezen en schrijven? De Nederlandse taal beter leren spreken? Leren omgaan met computer/tablet en internet? De coördinator en vrijwilligers van het Taalpunt vinden het leuk om u daarbij te helpen. Ga eens bij ze langs.

 • Invulhulp belastingen

Zelf uw belastingaangifte doen kan knap lastig zijn. U bent niet de enige die hier tegenaan loopt. Twijfel niet en vraag gewoon de Invulhulp. De medewerkers van de Invulhulp vinden het fijn als ze u hierbij kunnen helpen.

 • Gemeente Coevorden, energiebesparing

Iedereen heeft te maken met de sterk stijgen kosten van gas en elektra. Gelukkig zijn er allerlei mogelijkheden om op die kosten te besparen. Zoveel zelfs dat je vaak door de bomen het bos niet meer ziet! Medewerkers van de gemeente Coevorden helpen u graag, passend bij uw persoonlijke situatie. Kom gerust langs!

 • Voedselbank en Kledingbank

De Voedselbank en de Kledingbank in Coevorden worden gerund door vrijwilligers. Kom gerust langs en maak gewoon gebruik van deze voorzieningen! De vrijwilligers van de Voedselbank en de Kledingbank leggen u graag uit hoe het werkt.

 • De Regiobank: verzekeringscheck

Heeft u misschien geen overzicht meer over al uw verzekeringen? Bent u misschien dubbel verzekerd? Medewerkers van de Regiobank kijken graag met u mee. U kunt een waardebon ophalen voor een gratis verzekeringscheck. Er wordt dan samen met u gekeken waar u nog op kunt besparen.

 • Doe-Mee-Webwinkel

Als u weinig geld te besteden hebt kunt u mogelijk gebruikmaken van de Doe-Mee-Webwinkel. U krijgt een budget per jaar en u kunt dat via de webwinkel zelf besteden bij aanbieders in de regio Zuidoost- Drenthe. Deze aanbieders zijn verenigingen of ondernemers met een sportief of cultureel aanbod. Zoals theaters, sportscholen en winkels. Maar u kunt ook gebruik maken van de mogelijkheid om bus- en treinkaartjes te kopen. Vindt u het lastig om een aanvraag te doen of om de webwinkel te gebruiken? Wij helpen u graag!

 • SAMEN met en voor elkaar Coevorden minimahulp

Mariska Wind startte ‘SAMEN met en voor elkaar Coevorden minimahulp’. Zij beheert onder andere een facebookpagina waarin je heel veel alledaagse benodigdheden vindt. Zoals kleding & schoenen, klein huishoudelijke spullen, keukenspullen, decoratieve spullen, speelgoed, boeken, verzorgingsproducten en boodschappen. Mariska vertelt u graag hoe u er gebruik van kunt maken.

 • Rooms-Katholieke kerk en Parochie Coevorden en de Protestantse kerk Coevorden

Loopt u ergens tegenaan? Dan kan een luisterend oor of praktische hulp van leden van de kerken in Coevorden welkom zijn. De parochie van de Rooms-Katholieke kerk in Coevorden en de leden van de Protestantse kerk in Coevorden helpen u graag!

Locatie

Alle deelnemers staan in de In de centrale ruimte van Ravelijn Verbindt. U kunt er lekker rondlopen en kijken wat voor u interessant is.

Presentje

Om u een klein beetje te helpen om de wintermaanden warm door te komen hebben we voor bezoekers aan de Wintermaanden Bespaarmarkt een leuk kadootje. Ben je minimaal 21 jaar dan krijg je per huishouden 1 tegoedbon van Hema in Coevorden ter waarde van € 10 (op = op). U bent van harte welkom!