Zonnepanelen voor een energiezuinig dorpshuis in Wezuperbrug

Eerste zonnepanelen worden gelegd voor een energiezuinig dorpshuis in Wezuperbrug

Woensdagmiddag 15 februari legden Ed Dufijan secretaris dorpshuis Wezuperbrug, David van Arend van AP Solar en Wethouder Jeroen Huizing van de gemeente Coevorden gezamenlijk het eerste zonnepaneel op het dak van het dorpshuis in Wezuperbrug. De zonnepanelen zijn onderdeel van een plan om het dorpshuis energiezuiniger te maken. Het initiatief kan, mede door het Stimuleringsfonds tot stand komen.

Het aanleggen van zonnepanelen is één van de onderdelen om het dorpshuis in Wezuperbrug energiezuiniger te maken. “Dankzij de steun van het Stimuleringsfonds van de gemeente Coevorden, het Oranje Fonds en het VSB Fonds kunnen wij voor het dorpshuis energiebesparende maatregelen treffen, om de toekomst van het dorpshuis veilig te stellen,” laat voorzitter Gerrit Stuive van Ons Belang Wezuperbrug weten. Wethouder Jeroen Huizing is tevreden over de aanpak van Ons Belang Wezuperbrug. “Het is goed om te zien dat Ons Belang Wezuperbrug zo actief is in het beheren en behouden van het dorpshuis en dat ze daarbij ook allerlei duurzaamheidsmaatregelingen treffen.”

Stimuleringsfonds

De zonnepanelen op het dorpshuis in Wezuperbrug zijn mede tot stand gekomen door het stimuleringsfonds van de gemeente Coevorden. Ons Belang Wezuperbrug was een van de winnaars van de initiatievenmarkt op 10 november 2016. Met het initiatief ‘Energiezuiniger maken dorpshuis Wezuperbrug’ kreeg Ons Belang een bedrag van €10.000,- , waarmee ze het initiatief kan realiseren.