36 plannen om leefbaarheid Coevorden te vergroten

Winnaars stimuleringsfonds 2016

De gemeente Coevorden ontvangt weer veel initiatieven voor het Stimuleringsfonds. Van een kabelbaan in de speeltuin in Geesbrug en informatiepanelen in Erm en Achterste Erm tot een verenigingsgebouw voor de ijsvereniging in Aalden.

Met het stimuleringsfonds wil de gemeente Coevorden inwoners en verenigingen helpen om de leefbaarheid van een dorp of wijk te vergroten. De afgelopen twee jaar zijn er al prachtige initiatieven gerealiseerd. Dit hoopt de gemeente Coevorden dit jaar weer te bereiken. Voor 2017 is een bedrag van €150.000,- beschikbaar.

Initiatievenmarkt 9 november

Ook dit jaar is er weer een initiatievenmarkt in de Zwerfkei in Gees, op 9 november. Tijdens deze derde editie kunnen de initiatiefnemers hun aangevraagde initiatieven presenteren. Dorps- en wijkverenigingen in de gemeente mogen meebeslissen wie de bijdrage krijgt door punten te geven aan een top 5. Uiteraard mogen zij niet op hun eigen dorp of wijk stemmen. Nieuwsgierig naar alle ingediende initatieven? Ze zijn te vinden op www.coevorden.nl/deel-1-stimuleringsfonds.

Vakjury

Een onafhankelijke vakjury beoordeelt alle afzonderlijke initiatieven. De jury bestaat uit Sandra Korthuis (voorzitter), Ferenc van Damme, Liesbeth Koster, Herman Reurink en Erwin Karel. Dit jaar presenteren de initiatiefnemers vooraf hun initiatief aan de jury. De vakjury spreekt dus met iedereen vooraf om tot een goed oordeel te komen. Deze bijeenkomsten zijn op 26 september en 3 oktober.

Uitslag van de initiatievenmarkt

De stemmen van de dorp- en wijkverenigingen en de vakjury gelden beide voor 50 procent. Aan het einde van de initiatievenmarkt worden de beoordelingen bij elkaar opgeteld. De beste ideeën worden gehonoreerd totdat de grens van €150.000,- is bereikt.