Eerste trein rijdt over Spoorboog Coevorden

Eerste trein rijdt over Spoorboog Coevorden

Miss Ganzenhoedster Fiore Gielen, Mini-Miss Ganzenhoedster Kaithlyn Kroezen en Mini-Mister Ganzenhoeder Thijs Schepers overhandigden op woensdag 3 mei een grote zilveren sleutel aan  directeur Joachim Berends van de Bentheimer Eisenbahn. Hij opende daarmee de allereerste goederentrein die over de nieuwe Spoorboog in Coevorden reed. Door de Spoorboog hoeven treinen niet langer te rangeren in het centrum van Coevorden. 

Wethouder Jeroen Huizing bedankte de provincie Drenthe, ProRail en de Bentheimer Eisenbahn voor de goede samenwerking. De gemeenteraad bedankte hij voor hun steun aan het project.

Projectleider Henk-Jan ten Brink bekende wel eens wakker te hebben gelegen van het project. “Maar nu is de Spoorboog geopend en kunnen we vooruit kijken naar de herinrichting van het Stationsgebied in Coevorden.”

In een paneldiscussie kwamen vervolgens wethouder Jan Zwiers, gedeputeerde Henk Brink, directeur Joachim Berends van de Bentheimer Eisenbahn, Jan Mulder (regiodirecteur Prorail in Noord- en Noordoost-Nederland) en Albert Bruins Slot, bestuurslid van ondernemingsorganisatie VNO-NCW, afdeling Noord aan het woord. Jan Zwiers: “Ik wil ook nog even refereren aan het plan ‘Vierkant voor werk’, dat werkgelegenheid wil bevorderen. ‘Bedrijven moeten kunnen groeien en nieuwe bedrijven zullen zich hier vestigen. Die hebben allemaal een logistieke functie nodig.´

Na dit officiële gedeelte opende Joachim Berends de trein, stapten de gasten in de wagon en werd de eerste rit over de nieuwe Spoorboog gemaakt.