Weer 150.000 euro beschikbaar voor initiatieven in dorpen en wijken

Vorig jaar gingen de meeste stemmen naar Buitenvree voor het opknappen van de speeltuin.

Tot 1 september kunnen dorps- en wijkverenigingen van de gemeente Coevorden nieuwe initiatieven aanmelden, voor het stimuleringsfonds. Dit jaar is hiervoor € 150.000 beschikbaar.

Fijn wonen, dat vindt iedereen belangrijk. Samen met inwoners wil de gemeente Coevorden dat de leefbaarheid in dorpen en wijken goed blijft of zelfs wordt vergroot. Om het wonen aantrekkelijk te houden heeft de gemeente Coevorden het Stimuleringsfonds.

Ideeën?

Heeft u goede ideeën voor uw dorp of wijk in de gemeente Coevorden? Ideeën die ervoor zorgen dat het wonen nog prettiger wordt? Doe dan, via uw dorps- en wijkvereniging, een aanvraag voor het Stimuleringsfonds. Een aanvraag indienen kan tot 1 september!

Verschillende ideeën zijn al uitgevoerd

Vorig jaar werden 19 initiatieven uitgevoerd waaronder verlichting fietspaden, materiaal voor groenonderhoud, ecologisch bermbeheer en een pannakooi. De meeste stemmen gingen toen naar Buitenvree voor het opknappen van de speeltuin.

Initiatievenmarkt

Tijdens de initiatievenmarkt op 9 november 2017 presenteren inwoners en verenigingen hun initiatief. Dit wordt de derde keer dat deze initiatievenmarkt wordt gehouden.

Hoe het ooit begon

Onder de noemer ‘Coevorden Verbindt’ is het college van burgemeester en wethouders de bestuursperiode gestart met de overtuiging dat een gezamenlijke inspanning het verschil kan maken voor Coevorden. Wat vinden inwoners bijvoorbeeld belangrijk voor de leefbaarheid in hun dorp of wijk? En waar willen inwoners zich voor inzetten? In 2015 werden de eerste stappen gezet in deze nieuwe ontwikkeling, door middel van het stimuleringsfonds. Een fonds om initiatieven uit de gemeente Coevorden financieel te ondersteunen.

Meer informatie? Kijk op www.coevorden.nl/stimuleringsfonds