Ondernemersvragen corona

Bent u ondernemer en wilt u meer weten welke regelingen er zijn op lokaal en landelijk niveau? Op deze pagina leest u meer informatie over de regelingen die er zijn.

Wonen in Duitsland, ondernemen in Nederland

Hebt u een bedrijf in de gemeente Coevorden, maar woont u in Duitsland? Ook dan komt u mogelijk in aanmerking voor de Rijksregelingen voor ondernemers en zzp’ers TOZO en TOGS. Voor meer informatie hierover kunt u terecht bij  het Grensinformatiepunt van de Eems-Dollard Regio. Zij kunnen ook met u verkennen of u recht heeft op Duitse regelingen.

Gemeentelijke belastingen

U kunt voor de betaling van de belastingen gespreide betaling aanvragen. Neem hiervoor contact op met het team Invordering via ons klantcontactcentrum op telefoonnummer: 14 0524.

Toeristenbelasting

Er komt geen voorlopige aanslag voor de toeristenbelasting over 2021. In 2021 brengen wij de belasting in rekening op basis van het werkelijke aantal overnachtingen. De definitieve aanslag ontvangt u in 2022.

Subsidies

Heeft u een subsidie gekregen voor een evenement dat nu niet door kan gaan? Neem dan contact met ons op. Heeft u kosten gemaakt voor het evenement die u sowieso moet voldoen? Dan hoeft u de subsidie daarvoor niet terug te betalen. Ook hebben wij voor een aantal subsidies de termijn verlengd.

Huur gemeentelijke gebouwen

Huurt u een ruimte in gemeentelijke gebouwen, of huurt u gronden en parkeerplaatsen van de gemeente? Dan kan de huur mogelijk worden opgeschort. Neem hierover contact op met het team Vastgoed via ons klantcontactcentrum op telefoonnummer: 14 0524.

Persoonlijk contact

Heeft u zorgen of vragen over een bepaald onderwerp? Komt u in financiële nood? Wij helpen u graag door samen met u naar oplossingen zoeken. Neem contact op met een van onze bedrijvenadviseurs.