Oud-raadslid Lidy Klein Gunnewiek overleden

25 april 2023
Algemeen
Portretfoto van Lidy Klein Gunnewiek

Klein Gunnewiek werd burgercommissielid in november 2018. Op 16 april 2019 werd ze als raadslid geïnstalleerd. Ze was sterk betrokken bij het dossier Vitale Vakantieparken en de ontwikkeling van de binnenstad. Als raadslid werd zij gewaardeerd om haar vasthoudendheid.

Ze zwaaide in maart vorig jaar af als gemeenteraadslid. Korte tijd later werd de spierziekte ALS bij haar geconstateerd.

Lopen voor Lidy

De ziekte van Lidy zette oud-collega's in de raad aan om een sponsorloop met als naam 'Lopen Voor Lidy' te organiseren. Door de hele gemeente Coevorden liepen familieleden, vrienden, raadsleden, wethouders, burgemeester en gemeentemedewerkers een deel van het tweehonderd kilometer lange Cultuurpad. Hiermee werd ruim 20.000 euro ingezameld voor de strijd tegen ALS.

Afscheid en condoleren

Aanstaande vrijdag tussen 19.00 en 19.45 uur is er gelegenheid tot condoleance, bij de familie thuis aan de Schoolstraat 18 in Holsloot. Haar familie vraagt in plaats van bloemen, om een bijdrage aan Stichting ALS. De begrafenis vindt plaats in besloten kring.