Man in oranje werkpak staat voor zwarte auto met aanhanger en wijst de bestuurder naar links op de milieustraat.

Plastic, Metaal en Drankkartons (PMD)

PMD staat voor plastic verpakkingen, metaal verpakkingen en drankkartons. Eens per twee weken zamelen we uw PMD-afval in. Daarnaast kunt u uw PMD-afval inleveren bij een PMD-container bij diverse winkelcentra of bij de milieustraat van de gemeente. Het goed scheiden van PMD betekent minder restafval en meer hergebruik. In het PMD zit vaak nog afval dat er niet in thuishoort. Daardoor kunnen we minder PMD recyclen en hergebruiken.

Goed om te weten:

  • Zorg dat verpakkingen schraapschoon of goed uitgeknepen zijn. Omspoelen is niet nodig. Als de verpakkingen maar leeg zijn. Omspoelen kan natuurlijk wel bij warm weer, om stankoverlast te voorkomen.
  • Wilt u uw PMD-afval in een prullenbak verzamelen? Gebruik dan de speciale PMD-zak of een doorzichtige zak. Zwarte vuilniszakken zijn niet toegestaan. Het bedrijf dat het PMD verwerkt wil namelijk kunnen zien wat er in de PMD-zakken zit.
  • Op een aantal plekken in de gemeente Coevorden kunt u gratis PMD-zakken ophalen. Kijk voor een overzicht op de website van Area Afval.

Wat hoort er wel en niet bij PMD?

PMD-afval is soms lastig om te scheiden. Wist u bijvoorbeeld dat melkpakken en tandpastatubes wel in de PMD-afvalbak horen? En piepschuim en speelgoed bijvoorbeeld weer niet? Ook emmers en andere materialen van harde kunststoffen horen niet in de PMD-afvalbak. Deze brengt u naar de milieustraat. Wilt u per afvalsoort weten of u de juiste keuze maakt? Kijk dan op website www.afvalscheidingswijzer.nl of gebruik de app van Area Afval.