Fietsen en wandelen

In de gemeente Coevorden is het heerlijk fietsen en wandelen! U vindt hier uitgestrekte natuurgebieden, gezellige dorpen en de leukste stops om de benen rust geven.

Wandelgemeente Coevorden

Op dit moment wordt gewerkt aan het plaatsen van een wandelknooppuntennetwerk. Hierdoor kunt u heel gemakkelijk uw eigen route kunt uitstippelen. Net als bij het bekende fietsknooppuntennetwerk leiden de bekende paaltjes u langs de mooiste plekken. U kunt uw route zo lang of kort maken als u zelf wilt!

Er zijn ook verschillende wandelroutes voor u gemaakt. Kijkt u op de websites www.magischdrenthe.nl en www.drenthe.nl voor een groot aanbod aan routes. Ook kunt u terecht bij de verschillende Tourist Info Points. Deze Tourist Info Points organiseren het hele jaar door regelmatig wandeltochten. 

Zelf een fietsroute bepalen?

Dat kan! Op de site van Drenthe.nl staan verschillende fietsroutes. Ook op de website van de Fietsersbond kunt u een eigen route plannen. U kiest plaatsen op de kaart en zo maakt u uw eigen route.

Het fietsknooppuntennetwerk dat u door heel Drenthe leidt is pas geleden vernieuwd. Natuurlijk komt u door de mooiste natuurgebieden. Maar op uw route vindt u ook vaak een mogelijkheid om een stop te maken in een leuk dorp.

Wandelen door de stad Coevorden

De Coevorder Vestingroute voert langs de belangrijkste historische plekken van de stad. Ook laat de route zien wat er met de stad gebeurt door het masterplan ‘Coevorden Beweegt’. De route van ongeveer twee kilometer kan voor een deel ook met de kano of waterfiets worden afgelegd. Een andere interessante themaroute is ‘Sporen van Strijd’. De omschrijving van de route vind je bij de Tourist Info in het centrum.