Fietsen en wandelen

Wandelroutes zijn er genoeg! Kijk op de website voor toeristische info: www.magischdrenthe.nl. Tijdens het zomerseizoen worden veel wandeltochten georganiseerd door de TIP-kantoren. 

Zelf een fietsroute bepalen?

Dat kan! Op de site van Drenthe.nl staan meerdere fietsroutes. Ook op de website van de Fietsersbond kunt u een start- en eindpunt aangeven. Een recreatieve route plannen is ook een mogelijkheid. U kiest bepaalde punten op de kaart en zo maakt u uw eigen route. Zo kunt u precies de route fietsen die u wenst.

Fietsen Ohne Grenzen

Ieder jaar in mei wordt de Fiets3Daagse “Fietsen ohne Grenzen” georganiseerd. Tijdens deze driedaagse grensoverschrijdende fietstocht van 45 kilometer, kunt u in alle rust genieten van de prachtige landschappen en romantische plaatsjes van Duitsland en Nederland. Er wordt gestart in twee plaatsen: Coevorden en het Duitse Emlichheim. Kijk op www.fietsenohnegrenzen.nl of www.magischdrenthe.nl voor meer informatie of loop even binnen bij het TIP-kantoor in Coevorden.

Magisch Drenthe Fietsroute

Deze fietsroute van 118 kilometer laat u de allermooiste plekjes van het prachtige Drentse landschap ontdekken. U fietst door het ‘Aole landschap’, zoals de Drent dit gebied ook wel noemt. De routekaart en beschrijving zijn te koop bij alle TIP-kantoren in de gemeente Coevorden.

Vestingroute: wandelroute door de stad Coevorden

De Coevorder Vestingroute voert langs de belangrijkste historische punten van de stad. Tegelijkertijd laat de route zien wat er met de stad gaat gebeuren in het kader van het masterplan ‘Coevorden Beweegt’. De route van ongeveer twee kilometer kan deels ook per kano of waterfiets worden afgelegd.