Fietsen en wandelen

In de gemeente Coevorden is het heerlijk fietsen en wandelen! U vindt hier uitgestrekte natuurgebieden, gezellige dorpen en de leukste plekken om te pauzeren en de benen rust geven.

Zelf een fietsroute bepalen?

Dat kan! Op de site van Drenthe.nl staan verschillende fietsroutes. Ook op de website van de Fietsersbond kunt u een eigen route plannen. U kiest plaatsen op de kaart en zo maakt u uw eigen route.

Het fietsknooppuntennetwerk leidt u door heel Drenthe. U komt door de mooiste natuurgebieden. Maar op uw route vindt u ook vaak een fijne rustplek in een leuk dorp.

Kijk ook eens op www.doortrappendrenthe.nl hoe u zo lang mogelijk en veilig kan blijven fietsen. Doortrappen Drenthe bestaat uit verschillende fietsactiviteiten in de buurt waar u gratis aan mee kunt doen. Bijvoorbeeld het uitproberen van een elektrische fiets of driewielfiets.

Wandelgemeente Coevorden

Kijk op de websites www.magischdrenthe.nl en www.drenthe.nl voor een groot aanbod aan wandelroutes. Ook kunt u terecht bij de verschillende Tourist Info Points. Deze Tourist Info Points organiseren het hele jaar door regelmatig wandeltochten. 

Wandelknooppunten Coevorden

Op dit moment wordt gewerkt aan het plaatsen van een wandelknooppuntennetwerk. Het systeem is een perfecte manier om de gemeente te ontdekken. U kiest zelf de route en komt op de mooiste plekken! U kunt uw route zo lang of kort maken als u zelf wilt.

Op de website van het Recreatieschap kunt u lezen hoe ver de aanleg van het netwerk in de gemeente Coevorden is. Hieronder vindt u een kaart van hoe het wandelnetwerk er in de gemeente Coevorden tot nu toe uitziet.

Op de website www.wandelnet.nl u de knooppunten zien en zelf u route samenstellen. Ook kunt u bij de Tourist Info een papieren kaartje kopen waar de wandelknooppunten op staan.

Wandelen door de stad Coevorden

In de stad Coevorden vindt u belangrijke historische plekken. Ga voor meer informatie langs de Tourist Info in het centrum.