Sport

Een omgeving waar de gezonde keuze, de makkelijke keuze wordt. Dat is waar wij samen met veel partijen aan werken. We zetten ons in om meer inwoners met plezier te laten bewegen. En dat kan, want in de gemeente Coevorden is veel te doen op het gebied van sport en bewegen. Of u nu wilt voetballen, volleyballen, wielrennen of touwtrekken, in de gemeente Coevorden vindt u de vereniging die bij u past. Er is binnen de gemeente een groot en gevarieerd aanbod van sporten. 

Buurtsportcoaches

In de gemeente Coevorden zijn vier buurtsportcoaches actief: Mirthe Rolink, Glenn van Laar, Patrick Ridderbos en Youri Vendrig. Zij zijn alle vier werkzaam vanuit Maatschappelijk Welzijn Coevorden. Het team Buurtsportcoaches zoveel mogelijk inwoners van de gemeente Coevorden in beweging brengen. 

Verbinder en aanjager

De buurtsportcoaches gaan voor een sport- en beweegaanbod in elk dorp en elke wijk. Iedereen moet met plezier kunnen sporten en bewegen. Zij zijn de verbinder en aanjager voor het organiseren van de sportieve activiteiten in de wijken en dorpen. Toch komt het soms voor dat het huidige sportaanbod van verenigingen of andere partijen niet aansluit bij de vraag uit de buurt. In dat geval organiseren de buurtsportcoaches, met bijvoorbeeld een sportvereniging, nieuw/passend aanbod.

Vitale sport en beweegaanbieders

De buurtsportcoach is er ook voor de verenigingen in de gemeente Coevorden. Zij kunnen verenigingen helpen op verschillende manieren; bestuurlijk, maatschappelijk, technisch, maar ook in de uitvoering. We hopen verenigingen in onze gemeente ‘gezond’ te houden. We zetten ons ook in voor verbeteren van de onderlinge samenwerking tussen verenigingen.

Waar zie je de buurtsportcoach?

Voor elk dorp is er een buurtsportcoach die bereikbaar is voor vragen:

Schoonoord, Aalden, Zweeloo, ’t Haantje, De Kiel, Meppen, Wezup, Wezuperbrug, Benneveld: Mirthe Rolink, mrolink@mwcoevorden.nl, 06-82784374

Dalen, Dalerveen, Wachtum, Sleen, noord-sleen, Erm, Holsloot, Diphoorn, Stieltjeskanaal: Glenn van Laar, gvanlaar@mwcoevorden.nl, 06-82789087

Oosterhesselen, Gees, Geesbrug, Zwinderen, Dalerpeel, Steenwijksmoer, Nieuwe Krim: Patrick Ridderbos, pridderbos@mwcoevorden.nl , 06-33319811

Coevorden stad: Algemeen, buurtsportcoaches@mwcoevorden.nl, 06-33319809

Coördinator: Youri Vendrig, yvendrig@mwcoevorden.nl, 06-33319809

Zwemmen in de gemeente Coevorden

Alle informatie over de zwembaden in de gemeente Coevorden vindt u op de website van Magisch Drenthe.

Sporthal huren

Bent u op zoek naar een ruimte om bijvoorbeeld een zaalvoetbaltoernooi te houden of een andere sport te spelen? Dan is het huren van een sportaccommodatie misschien de oplossing. De gemeente verhuurt aan bedrijven, verenigingen en particulieren.