Team Actief voor Werk helpt Oekraïense vluchtelingen aan baan bij EcotecWorld

03 januari 2024
Algemeen

Tevreden gezichten bij zowel Eric van den Broek en Roelien Zwiers van EcotecWorld (links op de foto) als de Oekraïense medewerkers.

Accountmanagers Actief voor Werk van de gemeente Coevorden zijn, samen met collega-klantmanagers, betrokken bij de Oekraïense vluchtelingen in de gemeente en hun begeleiding naar werk. Om bedrijven en Oekraïense werkzoekenden met elkaar in contact te brengen hebben zij al meerdere keren een kleinschalige banenmarkt gehouden.

Op die manier is een aantal Oekraïners aan een mooie baan geholpen. Onder meer bij EcotecWorld Green Solutions in Coevorden. EcotecWorld speelt in op de groeiende vraag naar verduurzaming van huizen. Onder andere door het leveren en plaatsen van zonnepanelen, warmtepompen en isolatie.

Reportage WSP Drenthe

De gemeente Coevorden is onderdeel van de Arbeidsmarktregio Drenthe (AMRD). Van daaruit is voor alle werkgevers in deze regio het Werkgevers Servicepunt (WSP) Drenthe het belangrijkste aanspreekpunt. WSP Drenthe heeft in december een mooie reportage gemaakt over bovenstaand project waarbij Oekraïners aan werk zijn geholpen.

Een succesverhaal dat het team Actief voor Werk graag deelt. Om ook andere ondernemers uit de regio te laten zien dat er kansen en mogelijkheden zijn om snel aan nieuw, geschikt personeel te komen.

Benieuwd naar de reportage? Bekijk het artikel op de website van WSP Drenthe