Teammanagers

Over de vacature

Openingsdatum
4 juni 2024
Sluitingsdatum
30 juni 2024
Uren per week
36
Salaris
€ 5008 - € 6777
Salarisschaal
12
Vakgebied
Automatisering/ICT, Management en bestuursondersteuning, Personeel/organisatie
Opleidingsniveau
WO, HBO

De gemeente Coevorden is een organisatie die betrokken is bij haar omgeving en waar met elkaar gelachen én hard gewerkt wordt. Zo is er de afgelopen 2 jaar onder andere gewerkt aan een duidelijke visie waarmee de organisatie de toekomst in kan. Een toekomst die gekenmerkt wordt door verandering en ontwikkeling, maar ook door steeds complexer wordende vraagstukken. Dat vraagt om flexibiliteit en wendbaarheid en om een organisatie waar mensen, systemen en processen doelmatig en elkaar versterkend zijn georganiseerd.

Ben jij een mensgerichte leider met een voorliefde voor het verkennen van mogelijkheden? Durf jij echt het verschil te maken en Gemeente Coevorden nog dynamischer en aantrekkelijker te maken dan het nu al is?

Wij zoeken:

Teammanagers

Welkom aan boord als Teammanager bij Gemeente Coevorden, waar we op zoek zijn naar gedreven leiders die hun teams naar nieuwe hoogten willen leiden.

In deze cruciale rol ben jij de sturende kracht achter de groei van je team, waarbij je hen leidt, coacht en inspireert met een mix van strategisch inzicht en verbindend leiderschap. Als bruggenbouwer fungeer je niet alleen als coach voor je eigen team, maar ook als een betrouwbare adviseur voor collega teammanagers, het concern managementteam en het college.

Wat ga je doen?

De Gemeente Coevorden, met haar groeiende inwonersaantal en dynamische omgeving, staat voor een uitdagende periode van ontwikkeling en verandering. Met ruim 400 toegewijde medewerkers en een focus op 'Samen Slimmer Werken met en voor Coevorden', is de organisatie gericht op leiderschap en het welzijn van haar teamleden. In lijn met deze ambitie zoekt de gemeente naar meerdere teammanagers om haar 11 teams te leiden. Samen met het Concern Management Team (CMT) zullen deze managers een cruciale rol spelen in het vormgeven van een flexibele en wendbare organisatie, waarbij de focus ligt op doelmatigheid, data-gedreven werken en het versterken van elkaar. Deze zoektocht naar nieuwe leiders is een kans voor ambitieuze professionals die willen bijdragen aan het bouwen van een toekomstbestendige gemeente Coevorden.

Wil jij graag een actieve rol spelen in een van onderstaande teams, waarbij je jouw expertise en leiderschapskwaliteiten kunt inzetten om bij te dragen aan het succes en de ontwikkeling van de gemeente Coevorden?

Wij zijn op zoek naar twee visionaire teammanagers die enthousiast zijn om de uitdaging aan te gaan om twee nieuw te vormen teams (vanuit bestaande clusters) te creëren binnen onze organisatie. Deze teams zullen zich richten op twee cruciale pijlers: Communicatie, HR & Ondersteuning en Informatievoorziening, -beheer & Proces.

Voor het eerste team, bestaande uit de clusters: Communicatie, HR, Projectenbureau, Bestuurssecretariaat en kabinetszaken, zoeken we een teammanager die een ondersteunende en inspirerende werkomgeving kan creëren. Als teammanager ben je een communicatieve bruggenbouwer die effectief tussen verschillende afdelingen en disciplines kan navigeren. Je vertaalt strategische doelstellingen naar concrete actieplannen (voor het team én voor de organisatie). Daarnaast faciliteer je de behoeften van individuele teamleden, stimuleert samenwerking en synergie, en streef je naar het behalen van gemeenschappelijke doelen in communicatie, HR en ondersteuning.

Voor ons tweede team, bestaande uit de clusters: Informatievoorziening/CISO, Data, Gegevensmanagement & BI en DIV zoeken wij een inspirerende teammanager. Dit team ondersteunt, adviseert en faciliteert het bestuur en de medewerkers. Jij helpt jouw teamleden excelleren en maakt samen met je team Coevorden nog toekomst bestendiger.

Jij hebt oog voor de mens achter de medewerker en haalt het beste uit iedereen. Je focus ligt op een krachtig team dat de organisatie versterkt. In de hectiek behoud je het overzicht en weet je wat nodig is om doelen te bereiken en geef je richting en laat je de uitvoering aan het team, waar de kennis ligt. Vertrouwen is de basis voor eigenaarschap en verantwoordelijkheid.

Als inspirerende teammanager ben jij de drijvende kracht achter het omvormen van deze teams tot dynamische en effectieve eenheden. Je bent niet alleen een coach en mentor voor je teamleden, maar ook een strategische denker die de organisatievisie kan vertalen naar tastbare resultaten.

Naast ervaring en leiderschapskwaliteiten is het voor de teams van cruciaal belang om als nieuwe teammanager een sterke affiniteit te hebben met het specifieke team waarvoor je solliciteert. Deze affiniteit komt voort uit het besef van de unieke uitdagingen, doelstellingen en dynamiek binnen elk team. Een kandidaat met affiniteit voor het specifieke team kan beter anticiperen op de behoeften van de teamleden, de organisatiedoelstellingen effectiever vertalen naar concrete acties en een diepere verbondenheid creëren binnen het team en de gemeenschap die zij bedienen.

Wie zoeken we?

Ben jij een gedreven en inspirerende leider met een passie voor het ontdekken van mogelijkheden? Heb jij het talent om een team te verbinden en te motiveren om tot het beste resultaat te komen? Dan zijn wij op zoek naar jou als Teammanager!

Als Teammanager ben jij dé motor achter de vooruitgang van ons team. Jouw leiderschapsstijl kenmerkt zich door een perfecte balans tussen verbinding en kaderstelling. Je creëert een werkomgeving waarin werkgeluk en betrokkenheid centraal staan, waardoor elk teamlid zich gewaardeerd voelt en het beste van zichzelf kan geven.

Met jouw strategisch inzicht en bruggenbouwer mentaliteit weet je als geen ander de koers van ons team te bepalen en strategische vraagstukken om te zetten in concrete acties. Je bent een visionair die niet alleen de toekomst ziet, maar ook in staat is om deze te realiseren met inspiratie en energie.

Daarnaast beschik je over politiek-bestuurlijke sensitiviteit en ben je in staat om de belangen van het College en Concern Management Team (CMT) te behartigen, terwijl je tegelijkertijd het beste uit het team weet te halen. Als onze nieuwe Teammanager ben jij dé verbindende factor tussen het College, CMT en het team, en draag je bij aan het realiseren van onze ambitieuze doelen met flair en vastberadenheid.

Hoewel ervaring in het gemeentelijk domein gewenst is, is langdurige werkervaring binnen een gemeentelijke organisatie niet strikt noodzakelijk.

Wat bieden we?

Groei en ontwikkeling

Wij plaatsen jouw ontwikkeling in de schijnwerpers. Geef je groei een boost met toegang tot onze eigen academie en externe instituten. Jouw ideeën zijn waardevol en krijgen bij ons de ruimte om te floreren.

Flexibel werken

Geniet van de vrijheid om te werken waar jij het meest productief bent. Schakel naadloos tussen thuis en kantoor. Jouw werktijden passen we aan op jouw behoeften, zodat je een optimale balans hebt tussen werk en privé.

Uitdagende functie

Deze functie staat open voor 36 uren per week. Afhankelijk van je kennis en ervaring krijg je een salaris volgens functieschaal 12 (tot maximaal € 6.777) bruto per maand bij een volledige werkweek).

Stabiliteit en zekerheid

Na een jaarcontract is een vast dienstverband onze intentie. Zo bieden we jou de stabiliteit en zekerheid waar je naar op zoek bent.

Vakantiedagen

Geniet van je vrije tijd met 144 wettelijke en 50,4 bovenwettelijke vakantie-uren bij een fulltime dienstverband!

Aantrekkelijk aanvullend pakket

Profiteer van een uitgebreid aanbod aan aanvullende arbeidsvoorwaarden. Denk aan: 

  • Pensioenregeling via het ABP;
  • Betaald ouderschapsverlof;
  • Een Persoonlijk budget van € 930 per jaar bij een fulltime dienstverband;
  • Individueel keuze Budget (IKB) van 17,05% van jouw jaarsalaris.
  • Thuiswerkvergoeding
  • Reiskostenvergoeding

Flexibele besteding

Het IKB biedt jou de mogelijkheid om dit budget naar jouw voorkeur te benutten. Of je nu extra verlofdagen wilt, wilt sparen voor later of wilt profiteren van de fietsregeling, de keuze is aan jou!

Pak jij deze kans?

Ben jij klaar om een impact te maken in Coevorden? Pak deze kans en breng jouw talenten in onze ambitieuze organisatie tot bloei. Past deze functie bij jou? Dan komen we graag met je in contact! Wil je eerst nog wat meer van de functie weten? Neem voor inhoudelijke vragen contact op met Marco de Rijke, Concernmanager. Hij is bereikbaar via het KCC van de gemeente, 0524 - 598598. Voor vragen over de procedure kun je bellen met Sophie van der Weide, Adviseur Werving & Selectie. Zij is van maandag tot en met donderdag te bereiken op 06-25154120. Je kunt tot en met zondag 30 juni a.s. reageren.

De 1e gespreksronde voor het team van Communicatie, HR & Ondersteuning vindt plaats op woensdag 17 juli a.s. en voor het team van Informatievoorziening, -beheer & Proces op woensdag 10 juli a.s.

De 2e gespreksronde voor het team van Communicatie, HR & Ondersteuning vindt plaats op woensdag 24 juli a.s. en voor het team van Informatievoorziening, -beheer & Proces op woensdag 31 juli a.s.

Selectieprocedure

Een assessment maakt deel uit van de procedure.

Wil je meer weten over werken bij de Gemeente Coevorden en hoe collega’s werken bij ons ervaren? Kijk dan op www.coevorden.nl/vacatures. 

De vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid gaat onze voorkeur uit naar een interne kandidaat.