Vooraanzicht gemeentehuis Coevorden met enkele boompjes ervoor en op de voorgrond grasland en aan de horizon blauwe lucht

Uittreksel uit basisregistratie personen opvragen

Op een uittreksel uit de basisregistratie personen (BRP) staan persoonsgegevens, zoals uw naam en huidige adres. U vraagt het uittreksel aan bij de gemeente waarin u woont.

Beschrijving

In de basisregistratie personen (BRP) staan gegevens van alle inwoners van Nederland. U kunt een kopie van uw eigen gegevens opvragen. Dit heet een uittreksel. Hierop staan onder andere uw naam, geboortedatum, geboorteplaats en huidige adres.

Instanties kunnen om een uittreksel uit de BRP vragen. U kunt bijvoorbeeld aan een woningstichting laten zien dat u ingeschreven staat bij de gemeente.

Reist u met een kind onder de 18 jaar naar het buitenland? Vraag een uittreksel aan voor het reizen met minderjarigen. Hierop staan de gegevens van het kind en wie er gezag heeft. Dat kan handig zijn bij controle aan de grens. 

De BRP gaat terug tot 1 oktober 1994. Heeft u oudere gegevens nodig? Die vraagt u op bij de gemeente waar u toen woonde. 

Online aanvragen

Het uittreksel vraagt u snel en eenvoudig aan met uw DigiD. Organisaties kunnen het uittreksel aanvragen met eHerkenning. Binnen 5 werkdagen krijgt u het uittreksel thuisgestuurd met de post. 

Aanvragen uittreksel BRP met DigiD

Aanvragen uittreksel BRP met eHerkenning

Aanvragen

Het uittreksel vraagt u eenvoudig online aan met uw DigiD of eHerkenning. U krijgt het uittreksel per post toegestuurd. 

Aanvragen aan de balie

Wilt u het uittreksel liever persoonlijk aanvragen? Dat is mogelijk. Maak dan een afspraak om langs te komen aan de balie.

Afspraak maken

Kosten

Een uittreksel basisregistratie personen (BRP) kost € 9,95. (tarief 2023).

Wet en regelgeving

Meer informatie