'Vraag subsidie aan, het is een geweldige kans!'

15 mei 2023
Algemeen
Portretfoto van zingende Larissa Baak

Larissa Baak (43) uit Coevorden is zangeres, songwriter en zanglerares. Als van jongs af aan is muziek haar passie. Ze zingt in verschillende band, heeft meegespeeld in theaterproducties en schrijft haar eigen nummers. Ook geeft ze zangles aan huis.

Sinterklaasrijm

Tot corona uitbrak. Toen liep het even niet meer zo lekker. “Door corona had ik geen werk meer en ontbrak ook de animo om liedjes te schrijven. De creatieve energie was op. Vorig jaar kwam alles weer een beetje op gang en begon ik ook weer voorzichtig nummers te schrijven. Dat deed ik altijd in het Engels maar nu nam ik een afslag naar Nederlands.  En kwam er achter dat het best moeilijk is om een Nederlands nummer te schrijven, zonder dat het meteen sinterklaasrijm wordt.”

Steuntje in de rug

De droom van Larissa was om vijf Nederlandstalige liedjes te schrijven voor een EP en dan een presentatieconcert te geven in Coevorden. “Maar bij het tekstschrijven in het Nederlands had ik begeleiding nodig. Ik vond Anneke Doest bereid om een schrijftraject met mij te volgen. Anneke schrijft zelf ook Nederlandstalige nummers. Toen ik op een netwerkavond Marieke Meijerink van de gemeente Coevorden ontmoette, kwam alles bij elkaar. Zij tipte mij over de Stimuleringsregeling cultuurmakers 2023 van de gemeente.

Een regeling specifiek voor cultuurmakers die (financiële) hinder hebben ondervonden van de Covid-19 crisis en maatregelen. Deze regeling biedt een steuntje in de rug.”

Een goede boost

Larissa ging aan de slag, schreef een mooi plan uit en diende het samen met een financiële planning in bij de gemeente. “Ik was een beetje onzeker of het een goed plan was, maar ik kreeg gelijk bericht dat het was goedgekeurd! Hartstikke blij natuurlijk. Ik leer nu en kan nieuwe muziek maken, wat weer zorgt voor meer optredens en een inkomen. Een goede boost! Ik ben weer helemaal enthousiast!”

Vraag subsidie aan, het is een supergoede kans

Iedere cultuurmaker kan op grond van de subsidie één aanvraag indienen met een maximum van € 5.000, -. Aanvragen kunnen tot 1 juni 2023 worden ingediend. De activiteit moet uiterlijk plaatsvinden op 31 december 2023. “Als je in aanmerking komt, moet je zeker subsidie aanvragen”, aldus Larissa. “Het is een supergoede kans om weer vooruit te kunnen. Je moet er even voor gaan zitten om een goed plan te schrijven, maar dan heb je ook wat!”

Meer informatie

Meer informatie over de ‘Stimulering cultuurmakers 2023 gemeente Coevorden’ is te vinden op onze pagina over Cultuurmakers.