Gele heftruck staat voor grote stapels hout op pallets.

Werken met een (arbeids) beperking

Heeft u een arbeidsbeperking? Dan kunt u ondersteuning krijgen bij het zoeken naar werk en op uw werkplek zelf. De gemeente werkt voor ondersteuning samen met het UWV en regionale werkbedrijven.

Beschut werken

Heeft u arbeidsbeperkingen? Dit kunnen lichamelijk-, verstandelijk- of psychische beperkingen zijn. Kunt u daarmee alleen werken onder begeleiding, in aangepaste werkzaamheden of op een aangepaste werkplek? Dan kan het zijn dat u gebruik kunt maken van een beschutte (beschermde) werkomgeving. De gemeente is verantwoordelijk voor deze beschutte werkplekken.

Het beschutte werk kan eenvoudig inpakwerk zijn, maar ook hoogwaardig productiewerk of bijvoorbeeld buitenwerk. Als u nog niet zeker weet wat u wilt en of u in aanmerking komt voor een beschut werk indicatie, dan gaan wij graag met u in gesprek over de mogelijkheden. Ook is het ook mogelijk om het werk eerst te proberen zonder dat het invloed heeft op u persoonlijke- of financiële situatie.

Aanpak

Neem contact op met de gemeente Coevorden en vraag naar Team Actief voor Werk voor een afspraak. U kunt bellen via ons telefoonnummer 14 0524 of mail naar adm.teamwerk@coevorden.nl.

BAB banen (Baan afspraak Baan)

Bent u door ziekte of een arbeidsbeperking niet in staat het minimum loon te verdienen? Dan kunt u misschien in het doelgroepenregister opgenomen worden. Tussen overheid en werkgevers zijn afspraken gemaakt (Baan Afspraak Baan). Personen die in het doelgroepenregister staan krijgen zo veel mogelijk een passende werkplek bij bedrijven en overheden.

Aanpak                                                                                                   

Denkt u dat u in aanmerking komt voor een BAB baan, ga dan naar de pagina Beoordeling arbeidsvermogen of opnieuw Wajong aanvragen.

Contact

Bent u al in bezit van een doelgroepindicatie BAB en wilt u graag aan het werk? Neem dan contact met ons op, 140524, team Actief voor Werk.

Meer informatie

Meer informatie kunt u vinden op de website van het UWV.