Werkvoorbereider/ Senior Vergunningverlener

Over de vacature

Sluitingsdatum
1 januari 2025
Uren per week
32-36
Vakgebied
Ruimtelijke ordening/milieu
Opleidingsniveau
HBO

'De gemeente Coevorden is een organisatie die betrokken is bij de omgeving en waar met elkaar gelachen én hard gewerkt wordt. Waar mensen werken in een mooie mix van jong en oud en diverse achtergronden. Waar je kunt leren, groeien en ontwikkelen. En waar je veel verantwoordelijkheid krijgt vanaf dag één.’

Pak jij je kans in Coevorden? Je bent van harte welkom!

(32-36 uur per week voor de periode van één jaar, met de intentie tot een vast dienstverband )

Team Omgevingsontwikkeling

In ons team slaan de disciplines Ruimtelijke Ordening en Vergunningen en Toezicht & Handhaving de handen ineen. We zijn erop gebrand om de pareltjes van onze gemeente te behouden, terwijl we ook ruimte maken voor interessante nieuwe projecten.

Sinds de Omgevingswet van start is gegaan op 1 januari 2024, zijn we in een stroomversnelling beland. Maar dat zien we juist als een kans om te vernieuwen en te verbeteren!

Onze ervaringen van de Omgevingstafel in 2023 geven ons een stevige basis voor wat komen gaat. We blijven scherp, denken vooruit en gaan doelgericht te werk.

Met een team van ongeveer 40 enthousiaste collega's, waaronder ook de programma’s duurzaamheid en vitale vakantieparken, staan we paraat om de toekomst van Coevorden nog mooier te maken. Doe je met ons mee?

Wat ga je doen?

Als senior vergunningverlener ben jij dé motor achter vernieuwing en verbetering binnen jouw werkveld. Met jouw diepgaande expertise zet je niet alleen de standaard, maar inspireer je ook je collega's om het beste uit zichzelf te halen. Jouw rol gaat verder dan alleen adviserend zijn; je bent een sparringpartner voor je collega’s, coördinator en teamleider, en geeft hen waardevol advies op inhoudelijk vlak.

Als voorzitter van zowel de intaketafel als het werkverdelingsproces in het clusteroverleg, ben jij de regisseur die het grote plaatje overziet en je collega’s in staat stelt om optimaal te presteren.

Je bent niet alleen het eerste aanspreekpunt voor je coördinator en teamleider, maar ook hun vertrouwde adviseur. Jouw diepgaande kennis en inzichten worden vaak ingezet om complexe vraagstukken op te lossen en om de werkverdeling binnen het team te optimaliseren.

Als echte verbinder weet je precies hoe de vork in de steel zit als het gaat om omgevingsvergunningen. Je bent domein overstijgend bezig om de samenwerking tussen teams naar een hoger niveau te tillen.

In jouw rol als behandelaar van politiek gevoelige dossiers, ben jij de rustige hand die moeilijke situaties weet te navigeren. Jouw reputatie als troubleshooter binnen het vakgebied maakt je de onmisbare steunpilaar voor je collega's, die weten dat ze altijd op jou kunnen rekenen in lastige situaties.

Je bent de aanjager van proces- en inhoudelijke verbeteringen en veranderingen in het werkveld.

Wie zoeken we?

Ben jij klaar om een spil te worden binnen het domein van omgevingsvergunningen in Coevorden? Dan is dit jouw kans om deel uit te maken van ons team! Je hebt een relevante  opleiding afgerond, Inclusief het diploma ABW1 en ABW2. Daarnaast heb je ervaring met vergunningverlening.

Jouw vermogen om het grote geheel te overzien is bewonderenswaardig. Of het nu gaat om complexe projecten of dagelijkse taken, jij bent altijd de kalmte in de storm, en zorgt voor een georganiseerde aanpak die het team nodig heeft.

Jij bent goed in het leggen van verbanden en integrale samenwerking en brengt onze dienstverlening naar nieuwe hoogten.

Kortom, als jij gedreven bent om het beste uit jezelf en je collega's te halen, en graag wilt groeien in een dynamische omgeving, dan heten we je van harte welkom in ons team waar jouw talenten volledig tot hun recht komen!

Wat bieden we?

Groei en ontwikkeling

Jouw ontwikkeling staat in de schijnwerpers. Geef je groei een boost met toegang tot onze eigen academie. Jouw ideeën zijn waardevol en krijgen bij ons de ruimte om te floreren.

Flexibel werken

Geniet van de vrijheid in werktijden en schakel naadloos tussen thuis en kantoor, voor een optimale balans tussen werk en privé.

Comfortabele Thuiswerkplek

Een inspirerende werkomgeving begint thuis. Wij voorzien je van alles wat je nodig hebt voor een comfortabele werkplek, zodat jij in alle rust en gemak kunt werken. Ook krijg je een thuiswerkvergoeding en hebben we een reiskostenregeling voor als je naar kantoor komt.

Uitdagende Functie

Op basis van kennis en ervaring krijg je een salaris in salarisschaal 10 met een max. bruto salaris van € 5.247,- exclusief IKB bij een fulltime dienstverband.

Stabiliteit en Zekerheid

Hoewel het een structurele functie betreft, werken we met eerst een tijdelijk contract om elkaar te leren kennen. Bij goed functioneren wordt dit contract aansluitend omgezet in een vast contract. Zo bieden we jou de stabiliteit en zekerheid waar je naar op zoek bent.

Vakantiedagen

Geniet van je vrije tijd met 144 wettelijke en 50,4 bovenwettelijke vakantie-uren bij een fulltime dienstverband!

Aantrekkelijk Aanvullend Pakket

Profiteer van een uitgebreid aanbod aan aanvullende arbeidsvoorwaarden. Denk aan:

  • Pensioenregeling via het ABP
  • Betaald ouderschapsverlof
  • Een Persoonlijk budget van € 930 per jaar bij een fulltime dienstverband
  • Individueel keuze Budget (IKB) van 17,05% van jouw jaarsalaris

Flexibele Besteding

Het IKB biedt jou de mogelijkheid om dit budget naar jouw voorkeur te benutten. Of je nu extra verlofdagen wilt, wilt sparen voor later of wilt profiteren van de fietsregeling.


Pak jij deze kans?

Bel voor meer informatie over de vacature met Jos Kruit, teamleider Omgevingsontwikkeling, tel. nr. 06-15242330 of met Janneke Berends, HR adviseur, tel. nr. 06-31743819. Wij ontvangen je motivatiebrief en je CV graag via onderstaand sollicitatieformulier.  

Goed om te weten: er is geen deadline voor deze vacature. De procedure wordt gesloten zodra wij de juiste kandidaat hebben gevonden! 

Wil je meer weten over werken bij de Gemeente Coevorden en hoe collega’s werken bij ons ervaren? Kijk dan op www.coevorden.nl/vacatures.

De vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid gaat onze voorkeur uit naar een interne kandidaat.