Werkzaamheden in centrum Sleen

22 september 2023
Algemeen

Op maandag 25 september starten er werkzaamheden in het centrum van Sleen. De gemeente laat de goot vervangen en de straat opnieuw bestraten. Voor de zomer bleek dat de goot gevaarlijk was voor fietsers vanwege verzakte bestrating eromheen.

Overleg met ondernemers en Dorpsbelangen

In goed overleg met lokale ondernemers en Dorpsbelangen is besloten om de werkzaamheden na de drukke zomermaanden en het EK wielrennen te laten beginnen. Dit zorgt ervoor dat lokale bedrijven zo min mogelijk last ondervinden. De werkzaamheden duren ongeveer drie weken, iets langer dan aanvankelijk gedacht. Dit komt doordat de hele straat opnieuw wordt aangelegd. De hele bestrating wordt vernieuwd zodat het er straks mooi uitziet zonder tijdelijke oplossingen.

Productiefout

De  problemen met de goot zijn ontstaan door een productiefout. De leverancier zorgt ervoor dat er kosteloos een nieuwe goot in komt te liggen. Vorige week heeft er een extern onderzoek plaatsgevonden. Het doel was om te beoordelen of het vervangen van de goot en het herstellen van het straatwerk voldoende zijn om toekomstige problemen te voorkomen. Nu het onderzoek aantoont dat het genoeg is, kunnen de werkzaamheden beginnen.

Overlast beperken

De gemeente vraagt om begrip en geduld van de omwonenden en ondernemers tijdens de werkzaamheden. Er wordt hard gewerkt om de overlast zo minimaal mogelijk te houden. Als er vragen zijn, kunnen betrokkenen contact opnemen met de gemeente.