Musea

In de gemeente zijn drie musea te vinden:

Stedelijk Museum Coevorden

Het stedelijk museum is gevestigd in het voormalige arsenaal. Aan de haven, midden in de stad Coevorden, vertellen authentieke voorwerpen uit verschillende tijdperken de verhalen van weleer. De helm van Rabenhaupt, Coevordens aanvoerder in de strijd tegen de militante Munsterse bisschop Bommen Berend (1672) en nog veel meer, kunt u vinden op deze unieke locatie.

Openluchtmuseum Ellert en Brammert

Dit museum in Schoonoord is de grootste toeristische trekpleister van de gemeente Coevorden met een bezoekersaantal van 58.000 per jaar. De Stichting Openluchtmuseum Ellert en Brammert is samen met een aantal vrijwilligers in staat een collectie in stand te houden die zicht geeft op het landleven in vroeger tijden, maar ook om hier een dynamiek aan te geven die het blijvend interessant maakt. Dit particulier initiatief en de inzet van vrijwilligers zijn voorbeelden van het voorgestane gemeentelijk beleid.

Museummolen Jan Pol

Molen Jan Pol is een stellingmolen en is gebouwd in 1876. De molen in Dalen is eigendom van de gemeente en wordt beheerd door de stichting 'Aold Daol'n'. De molen is geregistreerd. De stichting Aold Daol'n is in het bezit van een collectie streekantiek/curiositeiten die ze tentoonstelt in de molen. Zij kiest hiermee voor een eigen aanvulling op de oorspronkelijke functie van de molen.

FacebookTwitter
Verstuur pagina
Print paginaMeer...