Bezwaar indienen gemeentelijke belastingen

Bent u het niet eens met uw WOZ-waarde of andere gegevens op u aanslag? Bel ons dan in de eerste twee weken na het ontvangen van de aanslag.

Officieel bezwaar maken doet u online met uw DigiD. Uw bezwaar moet binnen 6 weken vanaf de datum die op uw aanslag staat bij ons binnen zijn. Het is niet mogelijk om bezwaar te maken tegen de hoogte van de tarieven voor de gemeentelijke belastingen. Dit zijn algemene voorschriften. Via het WOZ-Loket kunt u WOZ-taxatieverslag en aanslag bekijken.

Heeft u nog vragen hierover? Bel dan met de medewerkers van het team Belastingen/WOZ via telefoonnummer: 14 0524.

Wij kunnen u gratis helpen met uw bezwaar. No cure no pay bureaus en makelaars maken reclame met slogans als ‘Wij maken gratis bezwaar voor u’. Maar zoals zoveel dingen is gratis eigenlijk helemaal niet gratis. Als deze bureaus bezwaar voor u maken, maken zij namelijk veel kosten. En uiteindelijk betalen we daar allemaal aan mee. En misschien nog wel belangrijker, het is niet nodig: wij helpen u namelijk ook graag (en gratis).

U kunt online bezwaar maken. Als inwoner met uw DigiD en als bedrijf met eHerkenning.  Kijk voor meer informatie op onze eHerkenning pagina. Houdt uw aanslag bij de hand. Ontvangen wij uw bezwaar te laat? Dan kunnen wij uw bezwaar niet behandelen.

Bezwaar maken met DigiD

Bezwaar maken met eHerkenning

Bezwaar indienen per brief of papieren formulier

Kunt u uw aangifte niet online doen? Dan heeft u nog deze mogelijkheden:

  • Papieren bezwaarformulier invullen. Vraag het papieren bezwaarformulier aan. We sturen het dan per post naar u op.
  • Bezwaar per brief indienen. Hierin moet de naam en het adres van de indiener staan, een datum, het aanslagnummer, het belasting jaar en een korte motivatie. Vergeet niet het bezwaarschrift te ondertekenen.

 

Stuur uw bezwaarschrift naar:

Gemeente Coevorden, t.a.v. De Heffingsambtenaar, Postbus 2, 7740 AA Coevorden.

Een bezwaarschrift indienen via e-mail is niet mogelijk.

Maakt iemand anders bezwaar?

Als iemand anders voor u bezwaar maakt vragen wij u een machtiging met het bezwaarschrift mee te sturen.

Maakt u bezwaar? Betaal dan toch de aanslag vóór de vervaltermijnen op uw belastingaanslag. Wordt uw bezwaar gedeeltelijk of helemaal toegekend? Dan krijgt u het teveel betaalde bedrag terug.