Man in oranje werkpak staat voor zwarte auto met aanhanger en wijst de bestuurder naar links op de milieustraat.

Bladafval

Er zijn verschillende mogelijkheden om uw bladafval af te voeren in de herfst. 

Wat doet de gemeente met het blad?

De buitendienst haalt het bladafval op dat in de buurt is verzameld. Dit doen ze niet op vaste momenten. Het blad wordt verzameld met veegmachines, bladblazers en een bladzuig/veegmachine voor op gazons. Het verzamelen van blad gebeurt tot half januari 2023. Het blad dat word opgehaald in de gemeente Coevorden wordt vervoerd naar een bedrijf dat het blad composteert. Deze compost wordt weer gebruikt door agrariërs om de voedingstoffen in hun grond op peil te brengen. 

Bladhekken

Buurten kunnen zelf bladhekken plaatsen om het verzamelde blad netjes bij elkaar te houden. Wanneer de bladkorven vol zijn, kunt u de gemeente bellen en worden ze geleegd.
De hekken mogen niet langer zijn dan 3 meter en niet onder een lantaarnpaal of boom staan. Dan kan de grijper van de vrachtwagen er namelijk niet bij. Ook moet u rekening houden met kabels en leidingen die in de grond liggen. Dat kan door een proefsleuf van ongeveer 1 meter diep te graven. U kunt ook een KLIC-melding doen bij het Kadaster.  

Groene container of milieustraat

U kunt bladafval ook in de groene container stoppen. Heeft u heel veel blad? Dan kunt u het ook naar één van de milieustraten brengen. De voorwaarden hiervoor zijn dat u inwoner bent van de gemeente, uw milieupas meeneemt en het blad niet met een vrachtwagen of tractor komt brengen, maar bijvoorbeeld in een aanhanger. 

De buitendienst zorgt ervoor dat het bladafval in de openbare ruimte zoveel mogelijk voor de kerst is opgeruimd. Als het sneeuwt kunnen we geen blad opruimen, dit doen we dan op een later moment.