Bladafval

Zodra er blad op de grond valt, kan dat problemen geven. Wij willen het bladafval zo goed mogelijk opruimen, zodat straten en voet- en fietspaden goed begaanbaar blijven. Dat doet onze buitendienst. Tijdens de herfst ruimen zij bladeren op in de dorpen en wijken, binnen en buiten de bebouwde kom. Dat gebeurt tot halverwege januari. Dit blad wordt vervoerd naar een bedrijf dat het blad composteert. Agrariërs gebruiken de compost om de voedingsstoffen in de grond op peil te houden.

Let op

Als het sneeuwt kunnen wij geen blad opruimen. Dit doen we dan op een later moment. Onze buitendienst zorgt ervoor dat het bladafval in de openbare ruimte zoveel mogelijk vóór de Kerst wordt opgeruimd.

Bladhekken

Creëer een bladverzamelplaats bij u in de buurt. Let op: takken en ander afval horen daar niet thuis. De hekken mogen niet langer zijn dan 3 meter én niet onder een lantaarnpaal of boom staan. Dan kan de grijper van de vrachtwagen er namelijk niet bij. 

Ook moet u rekening houden met kabels en leidingen die in de grond liggen. Graaf eerst een proefsleuf van ongeveer 1 meter diep, vóórdat u verder graaft. U kunt ook een KLIC-melding doen bij het Kadasterexterne-link-icoon. Wanneer de bladkorven vol zijn, kunt u de gemeente bellen op 14 0524. De buitendienst leegt ze vervolgens.

Heeft u veel bladafval uit uw eigen tuin? U kunt dit kwijt in uw groene container. Of breng het gratis naar een van de milieustraten. Vergeet uw milieupas niet. Bladafval brengt u in een aanhangwagen.