Bouwplannen en bouwtekeningen inzien

Wilt u bouwplannen en bouwtekeningen van nieuwe of bestaande bouwwerken inzien? Neem contact op met de gemeente.

Beschrijving

U kunt bouwplannen en bouwtekeningen opvragen en inzien. Bijvoorbeeld omdat u bezwaar wilt maken tegen een omgevingsvergunning in uw buurt. U kunt de plannen en tekeningen van zowel bestaande als nieuwe bouwwerken inzien. Hiervoor heeft de gemeente een register.

In het register staat onder andere:

  • informatie over aangevraagde en verleende omgevingsvergunningen
  • bouwtekeningen (de tekeningen die horen bij aanvragen voor omgevingsvergunningen)
  • de plaats en kadastergegevens van het bouwwerk
  • informatie over de bouwwerkzaamheden

Het inzien is alleen mogelijk nadat u contact heeft gehad met het team Omgevingsontwikkeling. Hierdoor kunnen wij bepalen of u voldoende heeft aan een e-mail met de gegevens of dat een afspraak met de behandelaar van de vergunning noodzakelijk is.

Aanvragen

Van bestaande bouwwerken kunt u altijd de plannen en tekeningen inzien. Deze informatie vraagt u op door een mail te sturen naar info@coevorden.nl. Voor het opvragen van archiefstukken worden leges berekend. Welke dat zijn, leest u in de legesverordeningexterne-link-icoon

Om lopende vergunningaanvragen in te zien belt u met ons om een afspraak te maken met de behandelend ambtenaar.

Contact

Heeft u vragen? Neem contact op met team Omgevingsontwikkeling. Bel met 140524externe-link-icoon of stuur een e-mail naar info@coevorden.nl. Voor vragen over het omgevingsplein kunt u ons bellen van maandag tot en met donderdag tussen 8:30 en 16:45 uur en vrijdag tussen 8:30 en 12:30 uur.