Links onderkant arm met zwarte leren armband jonger persoon legt hand op hand ouder persoon rechts.

De Voorzieningenwijzer

Zorgverzekering, energiekosten, wel of geen toeslagen.  Soms betaalt u teveel. De Voorzieningenwijzer helpt u hiermee. De VoorzieningenWijzer biedt huurders van Domesta en Woonservice in Coevorden inzicht in hun uitgaven en mogelijkheden om te besparen. De VoorzieningenWijzer is gratis en wordt uitgevoerd door medewerkers van Maatschappelijk Welzijn Coevorden (MWC). De gemeente Coevorden heeft samen met Maatschappelijk Welzijn Coevorden en woningcorporaties Domesta en Woonservice afspraken gemaakt over de VoorzieningenWijzer.  

Hoe werkt het

Bent u huurder van Domesta of Woonservice in de gemeente Coevorden? Dan kunt u een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek met een medewerker van Maatschappelijk Welzijn Coevorden. Deze medewerker neemt uw papieren en administratie door. Een speciaal computerprogramma verwerkt deze gegevens. Dit programma berekent de oplossingen voor het besparen op bijvoorbeeld zorgverzekeringen, energieleverancier en de aangifte voor de inkomstenbelasting. Of door (meer) gebruik te maken van gemeentelijke toeslagen. Samen kijkt u wat het beste bij uw situatie past. Daarna kunt u hulp krijgen met aanvragen of overstappen. Gemiddeld bespaart u door een bezoek van de VoorzieningenWijzer €500 op uw vaste kosten.

Afspraak maken met Maatschappelijk Welzijn Coevorden

Wilt u weten of u een afspraak kunt maken? Bel of mail met Maatschappelijk Welzijn Coevorden (MWC) via 085-2735256 of devoorzieningenwijzer@mwcoevorden.nl. Er is een ook een folder beschikbaar over de Voorzieningenwijzer. Die kunt u krijgen bij Maatschappelijk Welzijn Coevorden en de gemeente Coevorden.