Doe Mee Energieregeling

Vanaf juni 2023 bestaat deze regeling in de Doe-Mee-Webwinkel. De energieregeling loopt t/m 31 december 2024. Er zijn verschillende bedragen beschikbaar, afhankelijk van inkomen en woonsituatie. U mag eenmalig een aanvraag doen per huishouden.

Als uw aanvraag wordt goedgekeurd, kunt u met uw tegoed waardebonnen bestellen van een aantal winkels. Deze waardebonnen mag u alleen besteden aan energiebesparende of energiezuinige producten. Zoals bijvoorbeeld ledlampen, tochtstrips of isolatiemateriaal. Of zelfs een zuinigere koelkast of wasmachine.

Maakt u al gebruik van de Doe Mee webwinkel, dan staat deze energieregeling automatisch in de webwinkel. U hoeft deze dan niet aan te vragen.

Maakt u nog geen gebruik van deze regeling? Doe dan een aanvraag! U mag eenmalig een aanvraag doen. U doet een aanvraag voor uw huishouden, niet per persoon.

Tegoed

Is uw aanvraag goedgekeurd? U krijgt dan van ons een handleiding. Daarin leest u hoe u het aanbod bekijkt en bestelt. Het voor uw huishouden beschikbare tegoed is afhankelijk van uw situatie. 

Woont u in een huurhuis en is uw bruto inkomen tussen € 1.689,97 en € 1971,63  per maand voor een alleenstaande of tussen € 2.393,89 en € 2792,87 per maand met uw partner samen, dan is uw tegoed € 800,-. Als u een koopwoning heeft, is uw tegoed € 750,-.

Is uw inkomen voor een alleenstaande minder dan € 1.689,97 per maand of minder dan € 2.792,87 per maand met uw partner samen, dan is uw tegoed € 50,-.

De reden hiervoor is dat een inwoner met een inkomen boven de 120% van de toepassing zijnde bijstandsnorm, geen gebruik kan maken van andere regelingen zoals de energietoeslag en eventuele kwijtscheldingen.

Op dit moment zijn wij opnieuw naar de regeling en de normbedragen aan het kijken. Dit gaat binnenkort veranderen om u zo goed mogelijk te ondersteunen.

Bezwaren 

U kunt bezwaar maken tegen de beslissing op uw aanvraag. Doe dit binnen 6 weken. Bent u het daarna niet eens met de uitspraak op het bezwaarschrift? Teken dan beroep aan bij de rechtbank.

Vragen

Heeft u vragen over de doe-mee-energieregeling? Stuur een e-mail naar energiebesparen@coevorden.nl. Heeft u vragen over de doe-mee-webwinkel? Bekijk de veelgestelde vragen over de Doe-Mee-Webwinkel. Komt u er niet uit? Neem dan contact op Sandra Hamminga, accountmanager voor de Doe-Mee-Webwinkel. Bel tijdens kantooruren ons nummer 14 0524 en vraag naar Sandra Hamminga.