Doe-Mee-Pas

Doe-Mee-Pas

De Doe-Mee-Pas is een pas waarmee inwoners gratis lid kunnen worden van één of meerdere sport- of culturele verenigingen. De enige voorwaarde voor het gebruik van deze pas is dat de gebruiker afhankelijk is van een inkomen rond het sociaal minimum. De Doe-Mee-Pas kan worden gebruikt voor meer dan één vereniging. Het gemiddelde bedrag voor lidmaatschap is € 200,-. Bij twijfel kunt u altijd contact opnemen met de gemeente. 

Een Doe-Mee-Pas aanvragen kan hieronder, onder de kopjes 65-plussers, ouders van kinderen tot en met 17 jaar en 18-64 jarigen.  

Als u van ons een Doe-Mee-Pas heeft gekregen levert u die in bij de vereniging waar u lid van wilt worden. Zij vragen vervolgens toestemming aan de gemeente en kunnen daarna de rekeningen rechtstreeks naar ons sturen. 

Dit zijn de deelnemende verenigingen:

PDFDeelnemers Doe-Mee-Pas

Woont u in de gemeente Coevorden, bent u pensioengerechtigd en heeft u een (gezamenlijk) inkomen van maximaal 110% van het sociaal minimum? Dan komt u in aanmerking voor de Doe-Mee-Pas.

Aanvraagformulier Doe-Mee-Pas pensioengerechtigden Let op: aanvragen kan weer op 18 januari 2021

Inkomensgrens


Het voor u geldende sociaal minimum is afhankelijk van uw situatie. Voor pensioengerechtigen gelden de volgende bedragen (het gaat om NETTO bedragen per maand):

  • Gehuwd € 1.693,67
  • Alleenstaand € 1.249,77 

Alle kinderen uit gezinnen in de gemeente Coevorden die afhankelijk zijn van een inkomen rond het sociaal minimum ontvangen de Doe-Mee-Pas. Heeft u een inkomen rond het sociaal minimum en heeft uw kind geen pas ontvangen? 

Aanvraagformulier Doe-Mee-Pas ouders van kinderen tot en met 17 jaar  Let op: aanvragen kan weer op 18 januari 2021

Inkomensgrens


Het voor u geldende sociaal minimum is afhankelijk van uw situatie. Voor ouders gelden de volgende bedragen (het gaat om NETTO bedragen per maand):

  • Gehuwd € 1.605,47
  • Alleenstaande ouder € 1.123,84

Woont u in de gemeente Coevorden, bent u tussen de 18 en 64 jaar en heeft u een (gezamenlijk) inkomen van maximaal 110% van het sociaal minimum? Dan komt u in aanmerking voor de Doe-Mee-Pas.

Aanvraagformulier Doe-Mee-Pas leeftijd 18-64 jaar Let op: aanvragen kan weer op 18 januari 2021

Inkomensgrens

Het voor u geldende sociaal minimum is afhankelijk van uw situatie. De volgende bedragen gelden (het gaat om NETTO bedragen per maand):

  • Gehuwd € 1605,47
  • Alleenstaand/Alleenstaande ouder  € 1.123,84

De vergoeding voor deelnemers geldt alleen voor verenigingen die zich hebben aangemeld voor de Doe-Mee-Pas. Aanmelden kost niets; het levert u op een makkelijke manier extra leden op. Als u zich aanmeldt, wordt u vermeld in de lijst met aangemelde verenigingen (zie hierboven). 

Wilt u zich als vereniging aanmelden voor de Doe-Mee-Pas?

Vul het aanmeldformulier.

Als een kind, jongere of 65-plusser zich bij u meldt met een Doe-Mee-Pas dan kunt u digitaal de geboortedatum doorgeven aan de gemeente. Ook kunt u digitaal declaraties van lidmaatschapsgeld doorgeven.

De Doe-Mee-Pas kan door een pashouder voor meerdere verenigingen worden gebruikt. Vraag daarom, voordat u als vereniging een nota instuurt, bij de gemeente na of de nota door de gemeente wordt betaald. Als het tegoed al is gebruikt voor een andere vereniging, wordt de nota niet vergoed.

U kunt bezwaar maken tegen de beslissing op uw aanvraag. Doe dit binnen 6 weken. Bent u het daarna niet eens met de uitspraak op het bezwaarschrift? Teken dan beroep aan bij de rechtbank.

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact op met het Klantcontactcentrum van de gemeente, telefoon 14 0524 of vul het contactformulier in.  E-mailen kan ook.