Doe-Mee-Webwinkel

Vanaf februari 2021 bestaat de Doe-Mee-Webwinkel. Heeft u op basis van uw minimum inkomen recht op de Doe-Mee-regeling of de Kindpakket-regeling? Dan kunt u gebruikmaken van de Doe-Mee-Webwinkel. Deze webwinkel is voor inwoners die een minimum inkomen hebben. U krijgt een budget per jaar en u kunt dat via de webwinkel zelf besteden bij aanbieders in de regio Zuidoost-Drenthe. Deze aanbieders zijn verenigingen of ondernemers met een sportief of cultureel aanbod. Zoals theaters, sportscholen en winkels. Maar u kunt ook gebruik maken van de mogelijkheid om bus- en treinkaartjes te kopen. Als u iets koopt, krijgt de aanbieder direct het geld. Dat is voor u en de aanbieder makkelijk. U hoeft geen pas meer te laten zien en u heeft meer keuze!

Heeft u nog geen Doe-Mee-regeling en wilt u gebruikmaken van de Doe-Mee-Webwinkel? Vraag dan toegang tot de Doe-Mee-Webwinkel aan. 

 

Naar Doe Mee Webwinkel

Aanvraag en budget per leeftijdsgroep

De hoogte van het budget verschilt per leeftijdsgroep: volwassenen, kinderen tot 12 jaar en 12 tot 18 jarigen. Het budget wordt toegekend op basis van twee regelingen; de Doe-Mee-regeling en de Kindpakket-regeling. 

 

Via het webformulier vraagt u de Doe-Mee-regeling aan. Is uw aanvraag goedgekeurd? U krijgt dan van ons een handleiding. Daarin leest u bijvoorbeeld hoe u het aanbod bekijkt en bestelt.

Inkomensgrens

De voor u geldende bijstandsnorm is afhankelijk van uw situatie. 

Volwassenen

Voor volwassenen gelden deze netto bedragen per maand:

 • Getrouwd € 1.784,94
 • Alleenstaand  € 1.249,46  

Gepensioneerden

Voor gepensioneerden gelden deze netto bedragen per maand:

 • Getrouwd € 1.888,52 
 • Alleenstaand € 1.390,55 

Via het webformulier vraagt u de Doe-Mee-regeling aan. U vraagt hiermee automatisch ook het Kindpakket aan. Is de aanvraag goedgekeurd? Dan ontvangt u een handleiding. Daarin leest u bijvoorbeeld hoe je het aanbod bekijkt en bestelt. U kunt met uw DigiD inloggen.

Ben je nog geen 12 jaar? Dan kunnen je ouders/verzorgers inloggen met hun DigiD en kun je samen bestellingen doen. 

Inkomensgrens

De geldende bijstandsnorm is afhankelijk van de situatie. Voor ouders gelden deze netto bedragen per maand:

 • Getrouwd € 1.784,94 
 • Alleenstaande ouder € 1.249,46

  Via het webformulier vragen je ouders/verzorgers de Doe-Mee-regeling aan. Je vraagt hiermee ook automatisch het Kindpakket aan. Is de aanvraag is toegekend? Dan krijg je van ons de inloggegevens van de Doe-Mee-Webwinkel en een handleiding. Daarin lees je bijvoorbeeld hoe je het aanbod bekijkt en bestelt. 

  Ben je 12-18 jaar ? Dan kun je met je eigen DigiD inloggen in de Doe-Mee-Webwinkel. 

  Inkomensgrens

  De geldende bijstandsnorm is afhankelijk van de situatie. Voor ouders gelden deze netto bedragen per maand:

  • Getrouwd € 1.784,94 
  • Alleenstaande ouder € 1.249,46

  Aanbod plaatsen op Doe-mee-Webwinkel

  Heeft u met uw vereniging een sportief of cultureel aanbod? Of heeft een onderneming en wilt u met uw producten en diensten iets aanbieden voor inwoners die van weinig moeten rondkomen? Bijvoorbeeld de mogelijkheid voor een leuk uitje, een creatieve cursus of iets leuks voor een hobby? Dan kunt u uw aanbod plaatsen op de Doe-mee-Webwinkel. Als inwoners in de webwinkel een product of dienst kopen, krijgt de vereniging of ondernemer direct het geld. Deelname in de Doe-Mee-Webwinkel kost u niets en weinig moeite. En u geeft de inwoners die van weinig moeten rondkomen een steuntje in de rug. Hoe mooi is het om deze inwoners blij te maken met uw producten of diensten? Met de webwinkel bieden we keuze voor de inwoners en minder administratieve lasten. 

  Aanmelden als aanbieder

  Wilt u aanbieder worden in de Doe-Mee-Webwinkel van de gemeente Coevorden, dan kunt u contact opnemen met Sandra Hamminga. Zij is accountmanager voor de Doe-Mee-Webwinkel. Dat kan via doemeepas@coevorden.nl.

  U kunt bezwaar maken tegen de beslissing op uw aanvraag. Doe dit binnen 6 weken. Bent u het daarna niet eens met de uitspraak op het bezwaarschrift? Teken dan beroep aan bij de rechtbank.

  Vragen

  Heeft u vragen? Bekijk de veelgestelde vragen over de Doe-Mee-Webwinkel. Komt u er niet uit? Neem dan contact op Sandra Hamminga, accountmanager voor de Doe-Mee-Webwinkel. Bel tijdens kantooruren het nummer 14 0524 en vraag naar Sandra Hamminga. Of stuur een e-mail naar doemeepas@coevorden.nl.