Doe Mee Webwinkel

Vanaf februari 2021 bestaat de Doe-Mee-webwinkelexterne-link-icoon. Heeft u op basis van uw minimum inkomen recht op de Doe-Mee-regeling of de Kindpakket-regeling? Dan kunt u gebruikmaken van de Doe-Mee-webwinkel. Deze webwinkel is voor inwoners die een minimum inkomen hebben. U krijgt een budget per jaar en u kunt dat via de webwinkel zelf besteden bij aanbieders in de regio Zuidoost-Drenthe.

Deze aanbieders zijn verenigingen of ondernemers met een sportief of cultureel aanbod. Zoals theaters, sportscholen en winkels. Maar u kunt ook gebruik maken van de mogelijkheid om bus- en treinkaartjes te kopen. Als u iets koopt, krijgt de aanbieder direct het geld. Dat is voor u en de aanbieder makkelijk. U hoeft geen pas meer te laten zien en u heeft meer keuze!

Alle regelingen

Voor een check op alle regelingen (gemeentelijke regelingen, toeslagen, een passende zorgverzekering en energiecontract) kunt u heel gemakkelijk De VoorzieningenWijzerexterne-link-icoon invullen.

Budget per leeftijdsgroep

Het budget wordt toegekend op basis van twee regelingen; de Doe-Mee-regeling en de Kindpakket-regeling. De Doe-Mee-regeling is voor alle leeftijden gelijk. De Kindpakket-regeling is voor kinderen van 3 tot 18 jaar.

Volwassenen

Via het formulier vraagt u de Doe-Mee-regeling aan. Is uw aanvraag goedgekeurd? U krijgt dan van ons een handleiding. Daarin leest u bijvoorbeeld hoe u het aanbod bekijkt en bestelt. De voor u geldende bijstandsnorm is afhankelijk van uw situatie. 

InkomensgrensVolwassenenGepensioneerden
Getrouwd€ 1.916,57€ 2.019,27
Alleenstaand/alleenstaande ouder€ 1.341,60€ 1.489,92

De bedragen zijn uitgedrukt in netto bedragen per maand.                     

Kinderen tot 12 jaar

Via het formulier vraagt u de Doe-Mee-regeling aan. U vraagt hiermee automatisch ook het Kindpakket aan. Is de aanvraag goedgekeurd? Dan ontvangt u een handleiding. Daarin leest u bijvoorbeeld hoe u het aanbod bekijkt en bestelt. U kunt met uw DigiD inloggen.

Voor kinderen onder de 12 jaar loggen ouders/verzorgers in met hun DigiD.

Kinderen 12 tot 18 jaar

Via het formulier vraagt u de Doe-Mee-regeling aan. U vraagt hiermee ook automatisch het Kindpakket aan. Is de aanvraag toegekend? Dan krijgt u van ons de inloggegevens van de Doe-Mee-webwinkel en een handleiding. Kinderen tussen de 12 en 18 jaar kunnen met een eigen DigiD inloggen in de Doe-Mee-webwinkel.  

Informatie voor aanbieders

Aanbod plaatsen op Doe-mee-webwinkel

Heeft u met uw vereniging een sportief of cultureel aanbod? Of heeft een onderneming en wilt u met uw producten en diensten iets aanbieden voor inwoners die van weinig moeten rondkomen? Bijvoorbeeld de mogelijkheid voor een leuk uitje, een creatieve cursus of iets leuks voor een hobby? Dan kunt u uw aanbod plaatsen op de Doe-mee-webwinkel. Als inwoners in de webwinkel een product of dienst kopen, krijgt de vereniging of ondernemer direct het geld.

Deelname in de Doe-Mee-webwinkel kost u niets en weinig moeite. En u geeft de inwoners die van weinig moeten rondkomen een steuntje in de rug. Hoe mooi is het om deze inwoners blij te maken met uw producten of diensten? Met de webwinkel bieden we keuze voor de inwoners en minder administratieve lasten. 

Aanmelden als aanbieder

Wilt u aanbieder worden in de Doe-Mee-webwinkel van de gemeente Coevorden, dan kunt u contact opnemen met Sandra Hamminga. Zij is accountmanager voor de Doe-Mee-webwinkel. Dat kan via doemeepas@coevorden.nl.

Bezwaar

U kunt bezwaar maken tegen de beslissing op uw aanvraag. Doe dit binnen 6 weken. Bent u het daarna niet eens met de uitspraak op het bezwaarschrift? Teken dan beroep aan bij de rechtbank.

Vragen

Heeft u vragen? Bekijk de veelgestelde vragen over de Doe-Mee-webwinkel. Komt u er niet uit? Neem dan contact op Sandra Hamminga, accountmanager voor de Doe-Mee-Webwinkel. Bel tijdens kantooruren het nummer 140524 en vraag naar Sandra Hamminga. Of stuur een e-mail naar doemeepas@coevorden.nl.