Elektrische laadpaal aanvragen

De gemeente Coevorden maakt vervoer graag groener en slimmer. Elektrische auto's dragen daaraan bij. Rijdt u elektrisch en wilt u graag een laadpaal in de buurt? Dat kan!

Wij werken mee aan het vinden van geschikte locaties voor laadpalen. Als inwoner van onze gemeente kunt u een laadpaal in de openbare ruimte aanvragen. Aanvragen worden vanaf 23 mei 2023 in behandeling genomen. De aanvraag kunt u doen via www.laadpaalnodig.nl.

Voorwaarden aanvraag openbaar laadpunt

Om een verzoek in  te dienen moet u aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • U woont in de gemeente of u werkt minimaal 20 uur per week in deze gemeente
  • U rijdt of gaat een elektrische auto rijden, die minimaal 50 km elektrisch kan rijden
  • U heeft geen eigen parkeerterrein en moet uw elektrische auto op straat parkeren
  • Binnen loopafstand (ongeveer 250 meter) van uw woon- of werkadres is nog geen openbaar laadpunt aanwezig. Het kan ook zijn dat er wel een openbaar laadpunt aanwezig is, maar dat uit de gegevens blijkt dat een nieuw openbaar laadpunt noodzakelijk is. Geef uw verzoek daarom wel altijd door.

Hoe werkt het?

Wanneer uw verzoek is goedgekeurd, wordt de laadpaal op een plek bij u in de straat of buurt geplaatst. Dit is op ongeveer 250 meter loopafstand van uw woning of bedrijf. Houd er rekening mee dat het plaatsen van een laadpaal in de openbare ruimte even kan duren, ongeveer 15 weken. Bij de laadpaal wordt ten minste één parkeervak gereserveerd voor het laden van elektrisch voertuigen. De laadpaal is voor algemeen gebruik, ook buurtbewoners en bezoekers kunnen er gebruik van maken. 

Gratis voor de inwoner

Het aanvragen en plaatsen van een laadpaal is voor u als inwoner gratis. De prijs die u als elektrisch rijder betaalt aan de paal is 29 cent / kWh. Dit is exclusief de kosten voor het gebruik van de laadpas.

Wel een eigen parkeerplaats?

Als u als bewoner of uw bedrijf een eigen parkeerterrein heeft, kunt u een laadpunt op eigen oprit of parkeerplaats laten plaatsen. Dit hoeft u niet te melden bij de gemeente. U kunt een laadpaal laten plaatsen op uw eigen terrein of op het terrein van de Vereniging van Eigenaren (VvE). Dit regelt u zelf bij een leverancier van laadpalen.