Exploitatievergunning

Een horeca exploitatievergunning is een toestemming van de gemeente om een horecazaak te hebben. U hebt deze vergunning nodig als klanten direct eten en drinken bij u in de horecazaak kunnen consumeren. Behalve horecazaken zijn dit onder andere ook sportkantines, afhaal, broodjeszaken en theehuizen.

Controleer of de bestemming van het pand voldoet met de horeca activiteiten die u wilt gaan uitoefenen. Onderdeel van de horeca exploitatievergunning is een Bibob-toets. 

Exploitatievergunning aanvragen

U kunt een intake plannen door een mail te sturen naar horeca@coevorden.nl. U krijgt na afloop een aanvraagformulier en de Bibob-toets van ons mee. 

Alcohol

Gaat u daarnaast ook alcohol verkopen? Dan heeft u ook een alcoholwetvergunning nodig. De afhandeling van uw exploitatievergunning wordt dan gekoppeld aan de afhandeling van een alcoholvergunning.

Persoonsgebonden vergunning

Een vergunning is persoonsgebonden. Deze komt op de naam van de eigenaar te staan. Zodra de naam verandert of de zaak overgaat naar een andere ondernemer, is een nieuwe vergunning nodig. Dit geldt ook wanneer u het pand intern verbouwd of de indeling van het bedrijf aanpast.