Geboorteaangifte doen

Als uw kind in de gemeente Coevorden is geboren, kunt u online met uw DigiD geboorteaangifte doen. Wilt of kunt u online geen geboorteaangifte doen? Maak dan een afspraak om een geboorteaangifte te doen aan de balie van het gemeentehuis. Doe een aangifte geboorte binnen 3 werkdagen na de geboorte van uw kind. 

Hoe moet ik geboorteaangifte doen? 

U doet de geboorteaangifte bij de gemeente waarin het kind geboren is. In de gemeente Coevorden kunt u online aangifte doen van de geboorte van uw kind. Na de aangifte controleert de verloskundigenpraktijk of het ziekenhuis waar uw kindje is geboren, of de ingevulde gegevens kloppen. Als dit akkoord is, maakt een medewerker van de gemeente een geboorteakte op. 

U krijgt dan de gegevens met de post thuisgestuurd. Als u in Coevorden woont, staat hier ook het BSN nummer op. Anders stuurt uw woongemeente het BSN nummer toe. 

Wilt u aangifte doen op het gemeentehuis? Maak dan een afspraak.

Voorwaarden

De vader of (duo)moeder doet de geboorteaangifte. Kan de vader of (duo)moeder niet? Dan doet iemand die bij de geboorte aanwezig was aangifte. Was er verder niemand aanwezig? Dan kan de aangifte ook gedaan worden door:

  • Een bewoner van het huis waarin het kind is geboren;
  • Het hoofd van de instelling (bijvoorbeeld ziekenhuis) waar het kind is geboren.

Is de vader of moeder niet Nederlands? Dan kunt u de geboorteaangifte niet digitaal doorgeven. 

Kosten

Een geboorteaangifte is gratis. U kunt om een uittreksel van de geboorteakte vragen. Dit kost € 16,60 (tarief 2024). U betaalt dit bij de aanvraag.

Heeft u vragen?

Neem dan contact op team Burgerzaken. Bel naar 140524 externe-link-icoonof stuur een e-mail naar info@coevorden.nl.