Links onderkant arm met zwarte leren armband jonger persoon legt hand op hand ouder persoon rechts.

Gemeentepolis: collectieve zorgverzekering

De maandelijkse premie voor de zorgverzekering kan best een zware last zijn als u niet zo'n hoog inkomen heeft. Daarom bieden wij in samenwerking met Zilveren Kruis en Univé een zorgverzekering aan voor inwoners met een laag inkomen. De gemeente betaalt mee aan uw premie. U heeft dan dus meer zorgverzekering voor minder geld. 

Zorgverzekering 2023

Uw zorgverzekering voor 2022 kunt u nu niet meer aanvragen. Vanaf november 2022 kunt u een aanvraag doen voor het jaar 2023.

Hoe werkt het?

De zorgverzekering bestaat uit een basisverzekering én een aanvullende verzekering. Deze is uitgebreid met extra vergoedingen voor bijvoorbeeld brillen, fysiotherapie en tandarts. De zorgverzekering in de uitgebreide variant vergoedt ook de eigen bijdrage voor Wmo-voorzieningen. Aanvragen is simpel. U kunt de de zorgverzekering afsluiten via de website www.gezondverzekerd.nl/coevorden. U kunt ook bij de verzekeraar of tijdens de inloopspreekuren een zorgverzekering aanvragen. Ook kunt u contact opnemen met gemeente Coevorden.

Kom ik in aanmerking?

U mag deelnemen aan de zorgverzekering als uw inkomen niet hoger is dan 110% of 130% van de netto bijstandsnorm. Dit is afhankelijk van uw pakketkeuze. Er vindt geen medische selectie plaats. De verzekeraar accepteert u altijd, ook als u chronisch ziek bent.

Op de website www.gezondverzekerd.nl/coevorden kunt u checken of u in aanmerking komt. Let op: Als u bij uw huidige zorgverzekeraar een betalingsachterstand heeft, dan kunt u niet overstappen.

Tot wanneer kunt u overstappen?

Overstappen op de ziektekostenverzekering kan tot het einde van het jaar.

Heeft u al een collectieve ziektekostenverzekering?

Als u al gebruik maakt van een collectieve zorgverzekering dan kunt u op www.gezondverzekerd.nl kijken of u eventueel gebruik wilt maken van een ander pakket. U kunt telefonisch contact opnemen met de klantadviseurs van Univé of Zilveren Kruis. Univé heeft een servicekantoor in Coevorden. Daar kunt u zich ook laten adviseren. 

Inloopspreekuur

Wij haken zoveel mogelijk aan bij de reguliere inloopspreekuren van Maatschappelijk Welzijn Coevorden. Tijdens deze inloopspreekuren kunt u meer informatie krijgen over de ziektekostenverzekeringen. Deze vinden plaats op donderdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur (Van Eijbergenstraat 5, Coevorden).

Op werkdagen kunt u tevens terecht bij Univé in de winkel (Kasteel 33, Coevorden).

Wat is het verschil tussen eigen risico en eigen bijdrage?

Het verplicht eigen risico betaalt iedere Nederlander van 18 jaar en ouder voor zorg die hij of zij uit de basisverzekering krijgt. In 2020 is de hoogte van het verplichte eigen risico €385.-

Het eigen risico

  • geldt alleen voor zorg uit de basisverzekering;
  • geldt niet voor huisarts, verloskundige zorg, kraamzorg en wijkverpleging;
  • betaalt u maar één keer. Maar elk jaar betaalt u het weer opnieuw;
  • kunt u niet afkopen of aanvullend verzekeren. Ook als u uw eigen risico al opgebruikt hebt;
  • bij Univé kunt u het eigen risico wel meeverzekeren.

De eigen bijdrage

  • kan voor verschillende soorten zorg zijn, bijvoorbeeld medicijnen;
  • betaalt u telkens opnieuw (niet eenmalig)
  • de eigen bijdrage is het deel van de rekening dat u altijd zelf moet betalen.

Meer weten?

Heeft u vragen over de zorgverzekering? Bezoek het inloopspreekuur bij Maatschappelijk Welzijn Coevorden, donderdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur  (Van Eijbergenstraat 5, Coevorden). 

Heeft u vragen over Zilveren Kruis? Neem telefonisch contact op via 071-7510033. Maandag t/m vrijdag van 08:30 tot 21:00 uur.

Heeft u vragen over Univé? Neem telefonisch contact op via 072-5277622. Op werkdagen van 08:00 tot 20:00 uur. Op zaterdag van 09:00 - 13:00 uur.

Op werkdagen kunt u ook terecht bij Univé in de winkel (Kasteel 33, Coevorden).