Glas

We zamelen eenmalige glazen verpakkingen in. Ingezameld glas smelten we om, waardoor het eindeloos hergebruikt kan worden, zonder verlies van kwaliteit. Er worden bijvoorbeeld nieuwe glazen verpakkingen van gemaakt.

Verpakkingsglas kunt u kwijt in de glasbakken.

Wat mag in de glasbak?

Glazen verpakkingen, zoals keukenglas, drankflessen en potten. Dus ook parfumflesjes en medicijnen- en kruidenpotjes. In verband met geluidsoverlast voor omwonenden, vragen wij u om de glascontainers niet voor 7.00 uur te gebruiken. En niet na 23.00 uur.

Aanbieden van glas

Verpakkingsglas moet bij het inleveren altijd leeg zijn. Het hoeft niet schoon te zijn. Deksels, doppen en kurken gooit u bij het restafval. Behalve als ze van plastic zijn, dan gooit u ze bij het PMD.

Dit mag níet in de glasbak

Gebroken vensterruiten, kristalglas, keramisch glas (ovenschalen en theeglazen), gloei-, spaar- en ledlampen, tl-buizen, serviesgoed en spiegels. Ook gelaagd glas en draadglas mogen niet in de glasbak. Dit kunt u inleveren bij de milieustraten. Vergeet uw milieupas niet.

Afvalscheidingswijzer

Weet u niet welk afval in welke bak moet, neem dan eens een kijkje op de Afvalscheidingswijzer voor een duidelijke uitleg.