Jongeren en geld

Wat houdt Moneystart in?

Moneystart geeft je de kans om een goede start te maken met je geld. Als je merkt dat je moeilijk rondkomt, kan Moneystart jou op weg helpen. Moneystart begint met een vrijblijvend gesprek met een budgetcoach van de gemeente. Samen maken jullie jouw maandelijkse vaste lasten inzichtelijk en je kunt aangeven waar je de komende tijd aan wilt werken. Misschien heb je hulp nodig bij je financiën omdat het thuis niet zo lekker loopt of omdat je een tegenslag hebt gehad. De budgetcoach van de gemeente neemt de last van geldzorgen tijdelijk van jouw schouders terwijl jullie samen werken aan een oplossing. Je krijgt inzicht in je vaste lasten en voorkomt dat de kosten blijven oplopen.

Voor wie is het bedoeld?

Moneystart is bedoeld voor jongvolwassenen tussen de 18 en 27 jaar die wel wat hulp kunnen gebruiken bij hun financiën. Misschien ben je net 18 geworden en weet je niet goed waar je recht op hebt en welke kosten je nu eigenlijk zelf moet betalen. Of je wilt graag sparen voor een dure aankoop maar je komt nauwelijks rond met het inkomen wat je nu hebt. De budgetcoaches van de gemeente helpen jou graag om weer de regie te krijgen over je eigen financiën. Je kunt starten op ieder moment; het maakt niet uit of je net begint met werken of dat je al een tijdje een inkomen hebt. En de hulp is gratis!

Aanmelden

Herken jij jezelf in bovenstaande punten? De budgetcoaches staan je graag te woord om je meer informatie te geven.

Vragen

Heb je vragen? Bel ons via telefoonnummer 14-0524. Dit kan van maandag tot en met donderdag van 08.00 tot 17.00 uur en vrijdag van 08.00 tot 12.00 uur.